Orez cu bob verde

de katty in Mancaruri de legume, 19 Ian 2017 | 3178 vizualizari

 

De multa vreme, imi doresc sa gatesc bob, insa nu am reusit sa gasesc. In sfarsit, am gasit si am trecut la treaba, mai ales ca este foarte sanatos. Bobul pe care l-am cumparat eu probabil ca a fost recoltat mai tarziu, cand unele boabe erau deja ingalbenite, dar, cu toate astea, a fost delicios.
Bogat in proteine, vitamina A , B si C , este si gustos. Doar putina rabdare va trebuie sa decojiti fiecare bob.

 

INGREDIENTE

  • 1 punga bob congelat (400 gr)
  • 100 gr orez
  • 2 linguri ulei de masline
  • 20 gr unt
  • maghiran uscat
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu bob verde:

Spalam orezul si il punem la fiert, in 300 ml apa, cu o lingurita sare la foc mic, amestecand in el ocazional.
Punem o craticioara cu apa la fiert, adaugam sare si cand clocoteste adaugam bobul. Il lasam sa fiarba 2-3 minute si il scurgem. Il lasam sa se racoreasca si scoatem cojile. ( asa, bob cu bob, ca niste harnicuti ce suntem :)
Incingem uleiul de masline si untul intr-un vas, adaugam bobul decojit, maghiran, piper. Lasam bobul 2-3 minute, stingem focul si il amestecam  cu orezul fiert, usor, sa nu sfaramam boabele.
Servim imediat  ca atare sau ca garnitura la un gratar.

TIPS-URI

1

puteti renunta la unt pentru o masa de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu bob verde" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Legume coapte cu sos de usturoi si smantana