Orez cu bob verde

de katty in Mancaruri de legume, 19 Ian 2017 | 515 vizualizari

 

De multa vreme, imi doresc sa gatesc bob, insa nu am reusit sa gasesc. In sfarsit, am gasit si am trecut la treaba, mai ales ca este foarte sanatos. Bobul pe care l-am cumparat eu probabil ca a fost recoltat mai tarziu, cand unele boabe erau deja ingalbenite, dar, cu toate astea, a fost delicios.
Bogat in proteine, vitamina A , B si C , este si gustos. Doar putina rabdare va trebuie sa decojiti fiecare bob.

 

INGREDIENTE

  • 1 punga bob congelat (400 gr)
  • 100 gr orez
  • 2 linguri ulei de masline
  • 20 gr unt
  • maghiran uscat
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu bob verde:

Spalam orezul si il punem la fiert, in 300 ml apa, cu o lingurita sare la foc mic, amestecand in el ocazional.

Punem o craticioara cu apa la fiert, adaugam sare si cand clocoteste adaugam bobul. Il lasam sa fiarba 2-3 minute si il scurgem. Il lasam sa se racoreasca si scoatem cojile. ( asa, bob cu bob, ca niste harnicuti ce suntem :)

Incingem uleiul de masline si untul intr-un vas, adaugam bobul decojit, maghiran, piper. Lasam bobul 2-3 minute, stingem focul si il amestecam cu orezul fiert, usor, sa nu sfaramam boabele.

Servim imediat ca atare sau ca garnitura la un gratar.

 

TIPS-URI

1

puteti renunta la unt pentru o masa de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu bob verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

kytz 1

19.01.2017, 18:14

Bucataras Diana 1

19.01.2017, 22:47

noiinbucatarie 1

20.01.2017, 19:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de soia si legume