Orez cu bob verde

de katty in Mancaruri de legume, 19 Ian 2017 | 3131 vizualizari

 

De multa vreme, imi doresc sa gatesc bob, insa nu am reusit sa gasesc. In sfarsit, am gasit si am trecut la treaba, mai ales ca este foarte sanatos. Bobul pe care l-am cumparat eu probabil ca a fost recoltat mai tarziu, cand unele boabe erau deja ingalbenite, dar, cu toate astea, a fost delicios.
Bogat in proteine, vitamina A , B si C , este si gustos. Doar putina rabdare va trebuie sa decojiti fiecare bob.

 

INGREDIENTE

  • 1 punga bob congelat (400 gr)
  • 100 gr orez
  • 2 linguri ulei de masline
  • 20 gr unt
  • maghiran uscat
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu bob verde:

Spalam orezul si il punem la fiert, in 300 ml apa, cu o lingurita sare la foc mic, amestecand in el ocazional.
Punem o craticioara cu apa la fiert, adaugam sare si cand clocoteste adaugam bobul. Il lasam sa fiarba 2-3 minute si il scurgem. Il lasam sa se racoreasca si scoatem cojile. ( asa, bob cu bob, ca niste harnicuti ce suntem :)
Incingem uleiul de masline si untul intr-un vas, adaugam bobul decojit, maghiran, piper. Lasam bobul 2-3 minute, stingem focul si il amestecam  cu orezul fiert, usor, sa nu sfaramam boabele.
Servim imediat  ca atare sau ca garnitura la un gratar.

TIPS-URI

1

puteti renunta la unt pentru o masa de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu bob verde" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friganele de ciupercute, dovlecei si cartofi