Spirala cu spanac

de La Ancuta in Mancaruri de legume, 27 Ian 2016 | 2857 vizualizari

 

Pentru ca acasa am un mofturos, atunci cand vine vorba de spanac, trebuie sa gasesc diferite combinatii care sa-i fie pe plac :). Placinta aceasta a fost o alegere buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 100 g unt topit
  • Umplutura:
  • 500 g spanac
  • 400 g branza framantata de oaie
  • 300 g telemea
  • 4-5 linguri smantana
  • 3 oua
  • sare, piper
  • marar
  • Pentru uns deasupra:
  • 2 oua
  • 5 linguri smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu spanac:

Dezghetam foile de placinta apoi pregatim umplutura. Spalam spanacul si il fierbem in apa cu sare 5-10 minute. Scurgem apa si il tocam marunt.

Intr-un bol mixam ouale peste care adaugam branza framantata, telemeaua rasa si smantana. Amestecam, pana se omogenizeaza. La final adaugam spanacul tocat si mararul. Condimentam cu sare si piper.


Ungem o tava rotunda cu unt.

Pe masa de lucru intindem o foaie de placinta si o ungem cu unt topit. Deasupra asezam inca o foaie de placinta. Punem doua-trei linguri de umplutura pe partea lunga a foilor apoi rulam si formam un melc. Asezam ruloul in mijlocul

tavii.


La fel procedam cu celelalte foi pe care le asezam in tava in continuarea celuilalt rulou. La final va rezulta o spirala.


Mixam ouale spuma si adaugam smantana apoi turnam peste placinta.


Dam tava la cuptor la foc potrivit, pana cand se rumeneste frumos deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

mena29 1

20.04.2016, 17:30

Daria, cat de curand ))

La Ancuta 1

20.04.2016, 18:20

ancutsa 1

27.08.2016, 16:44

Tare buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de spanac cu sos de rosii si usturoi