Sote de vinete, dovlecei, ananas și germeni de soia & Cous - cous

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 2 Apr 2012 | 2352 vizualizari

 

Poate par cam „ne la locul lor” ananasul și germenii de soia însă merită să încercați, mai ales în combinație cu ghimbir, usturoi și cuișoare...mhhh...iar dacă vă plac combinațiile de dulce-acrișor din mâncăruri, n-o să regretați că ați depus efortul de a pregăti acest fel de mâncare.

 

INGREDIENTE

Sote de legume:
  • 1 dovlecel;
  • 1 vânătă;
  • 1 ceapă;
  • 100 g germeni de soia;
  • 1 lămâie;
  • 1/4 de ananas proaspăt (cred că merge și din conservă);
  • 5 căței de usturoi; ghimbir (cât o nucă);
  • 2 cuișoare;
  • un vârf de lgț de cimbru;
  • busuioc;
  • ulei de floarea soarelui;
  • ulei de măsline;
  • sare,
  • piper.
Cous - cous:
  • 1 cană de couscous;
  • 2 măsuri de apă clocotită;
  • ulei de măsline;
  • sare,
  • piper.
Decor (opțional): semințe de in.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de vinete, dovlecei, ananas și germeni de soia & Cous - cous:

Sote:


Se pregătesc legumele:


- ceapa se taie julienne;


- dovlecelul se împarte în două, jumate se taie felii subțiri, iar pentru a tăia cealaltă jumătate am folosit cuțitul econom;


- usturoiul și ghimbirul se dau la răzătoare;


- ananasul se taie sub formă de mici triunghiuri;


-se spală germenii de soia;


- vânăta se decojește, se taie în 8, apoi triunghiulețe, se stropește cu puțină zeamă de lămâie să nu oxideze;


Se încinge tigaia, se adaugă ulei de măsline și puțin ulei de floarea soarelui, după ce s-a încălzit se călește puțin ceapa;


- Ustuoiul și ghimbirul, se călesc 1 minut;


- Se adaugă ananasul, după 1-2 minute vinetele, se stopește totul cu zeama din 3/4 de lămâie după alte 3-4 minute partea din dovleceii tăiați;


- La final se adaugă germenii de soia și jumătatea de dovlecel tăiat cu ajutorul cuțitului econom;


Se condimentează cu sare, un vârf de linguriță de cimbru, 2 cuișoare iar când totul este gata busuiocul proaspăt și piper.


Couscous:


Într-o crăticioară se pune sare, puțin piper, ulei de măsline, măsura de couscous peste care se adaugă apa clocotită (2 măsuri). Se acoperă și se lasă 10 minute.


Se așează totul frumos în farfurie, cu sau fară couscous și... Atac!


Decor:


Se pot arunca și câteva semințe de in deasupra...o să ziceți: „Iar asta cu semințele ei?!..” Da, tot ea... Puteți să stropiți cu câteva picături de ulei de măsline și/sau zeamă de lămâie.


PS. Sunt curioasă cine va face primul toată nebunia asta și dacă i-a și plăcut.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de vinete, dovlecei, ananas și germeni de soia & Cous - cous" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

oana_pisicutza16 1

02.04.2012, 22:50

interesant, merita incercat

mamaieelena 1

03.04.2012, 09:41

bun

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 10:25

interesant,trebuie sa fie tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!