Sote de vinete, dovlecei, ananas și germeni de soia & Cous - cous

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 2 Apr 2012 | 4622 vizualizari

 

Poate par cam „ne la locul lor” ananasul și germenii de soia însă merită să încercați, mai ales în combinație cu ghimbir, usturoi și cuișoare...mhhh...iar dacă vă plac combinațiile de dulce-acrișor din mâncăruri, n-o să regretați că ați depus efortul de a pregăti acest fel de mâncare.

 

INGREDIENTE

Sote de legume:
  • 1 dovlecel;
  • 1 vânătă;
  • 1 ceapă;
  • 100 g germeni de soia;
  • 1 lămâie;
  • 1/4 de ananas proaspăt (cred că merge și din conservă);
  • 5 căței de usturoi; ghimbir (cât o nucă);
  • 2 cuișoare;
  • un vârf de lgț de cimbru;
  • busuioc;
  • ulei de floarea soarelui;
  • ulei de măsline;
  • sare,
  • piper.
Cous - cous:
  • 1 cană de couscous;
  • 2 măsuri de apă clocotită;
  • ulei de măsline;
  • sare,
  • piper.
Decor (opțional): semințe de in.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de vinete, dovlecei, ananas și germeni de soia & Cous - cous:

Sote:

Se pregătesc legumele:

- ceapa se taie julienne;

- dovlecelul se împarte în două, jumate se taie felii subțiri, iar pentru a tăia cealaltă jumătate am folosit cuțitul econom;

- usturoiul și ghimbirul se dau la răzătoare;

- ananasul se taie sub formă de mici triunghiuri;

-se spală germenii de soia; 

- vânăta se decojește, se taie în 8, apoi triunghiulețe, se stropește cu puțină zeamă de lămâie să nu oxideze;

Se încinge tigaia, se adaugă ulei de măsline și puțin ulei de floarea soarelui, după ce s-a încălzit se călește puțin ceapa;

- Ustuoiul și ghimbirul, se călesc 1 minut;

- Se adaugă ananasul, după 1-2 minute vinetele, se stopește totul cu zeama din 3/4 de lămâie după alte 3-4 minute partea din dovleceii tăiați;

- La final se adaugă germenii de soia și jumătatea de dovlecel tăiat cu ajutorul cuțitului econom;

Se condimentează cu sare, un vârf de linguriță de cimbru, 2 cuișoare iar când totul este gata busuiocul proaspăt și piper.

Couscous:

Într-o crăticioară se pune sare, puțin piper, ulei de măsline, măsura de couscous peste care se adaugă apa clocotită (2 măsuri). Se acoperă și se lasă 10 minute.

Se așează totul frumos în farfurie, cu sau fară couscous și... Atac!

Decor:

Se pot arunca și câteva semințe de in deasupra...o să ziceți: „Iar asta cu semințele ei?!..”   Da, tot ea... Puteți să stropiți cu câteva picături de ulei de măsline și/sau zeamă de lămâie.    

PS. Sunt curioasă cine va face primul  toată nebunia asta și dacă i-a și plăcut. 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de vinete, dovlecei, ananas și germeni de soia & Cous - cous" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

oana_pisicutza16 1

02.04.2012, 22:50

interesant, merita incercat

mamaieelena 1

03.04.2012, 09:41

bun

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 10:25

interesant,trebuie sa fie tare bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Broccoli cu ardei si ceapa rosie la tigaie