Rulada cu ciuperci si urzici

de _Alina_ in Mancaruri de post, 14 Noi 2012 | 4147 vizualizari

 

Fiindca tot a inceput postul am zis sa va aduc o rulada delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • - 750 g faina
  • - 12 g drojdie
  • - 500 ml apa calduta
  • - 60 ml ulei de palmier
  • - 1 lingurita de zahar
  • - 1 lingurita de sare
  • * umplutura
  • - o ceapa
  • - o jumatate de morcov
  • - 2 ciuperci mari
  • - o rosie
  • - o mana de urzici oparite
  • - o jumatate de ardei gras rosu
  • - sare
  • - dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciuperci si urzici:

Aluat


1. Din apa calduta, drojdie, zahar si 2-3 linguri de faina facem o maia, care se lasa la crescut 15-20 min.


2. Punem restul fainii si sarea intr-un bol.


3. Dupa ce maiaua a crescut se toarna peste faina din bol si se amesteca. Se pune si uleiul in bol si se framanta energic.


4. Se lasa la dospit 1.30 - 2 ore


Umplutura


1. Curatati si taiati ceapa, iar morcovul dati-l prin razatoare.


2. Intr-o tigaie puneti o lingurita de ulei in care caliti ceapa si morcovul.


3. Adaugati rosia, ciupercile taiate si foita de dafin.


4. Dupa 3 minute opriti focul si adaugati urzicile oparite tocate, ardeiul gras taiat cubulete si sarea. Atentie!! Lasati umplutura sa se raceasca complet inainte de a trece la urmatorul pas.


5. Intindeti aluatul si puneti pe el umplutura, apoi rulati.


6. Puneti rulada in tava si intepati-o cu furculita din loc in loc si apoi dati-o la cuptor timp de 40 min la 180 °C.



7. Dupa ce scoateti din cuptor ungeti rulada cu putina apa in care ati pus o picatura de ulei si acoperiti-o cu un prosop curat pentru cateva minute.



8. O feliati dupa ce s-a mai racit.

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui urzicile cu spanac ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciuperci si urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

_Alina_ 1

19.11.2012, 08:09

Ruxy poti inlocui cu spanac

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 12:04

faina rau de tot

_Alina_ 1

20.11.2012, 08:04

Multumesc Gabytza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ciuperci