Soupe de poisson - supa frantuzeasca de peste

de mihaelar63 in Supe, 21 Mar 2015 | 3296 vizualizari

 

Mi-am propus sa incerc retete noi de supa cu peste . Fata de reteta originala eu am folosit bucati , capete de peste in loc de peste file si am folosit mai multa apa [ ne place supa cu mult lichid ] .Pe aici pestele este atasat direct de oase, nu se pescuieste direct filetat :))) Aceasta supa frantuzeasca de peste a fost foarte apreciata asa ca o voi mai repeta !

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri ulei masline
  • 1 ceapa tocata
  • 1 ardei rosu tocat
  • 2 morcovi taiati cuburi
  • 1 lingurita ierburi de Provence[rozmarin , cimbru , maghiran , oregano ]
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 ceasca vin alb
  • 3 rosii tocate [ fara pelita ]
  • 3 cartofi cuburi
  • 2 kg peste [ capete , cozi si bucati de stiuca si somn ]
  • 200 gr fructe mare [ preponderent scoici ]
  • 100 gr smantana
  • patrunjel verde tocat
  • cimbrisor verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soupe de poisson - supa frantuzeasca de peste:

In 2 l apa sarata se fierb bucatile de peste timp de 10 minute . Se strecoara lichidul si se alege carnea de pe oase .


Incalziti la foc mediu uleiul si caliti timp de 5 minute ceapa , ardeiul si morcovul .


Amestecati piperul , condimentele si sarea in vasul cu legume . Adugati vinul , rosiile si asteptati sa dea in clocot .


Se pun cartofii si zeama de peste . Se fierbe neacoperit pana cand cartofii sunt patrunsi.


La final se pu fructele de mare si se lasa sa fiarba la foc mic inca 5 minute .


La servit se aduga bucatile de peste , smantana cimbrisor verde si patrunjel verde .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Soupe de poisson - supa frantuzeasca de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

-Licurici- 1

16.06.2015, 08:15

Cat imi place supa asta!! Arata si foarte bine! Poate o incerc si eu, ca imi plac supele, mai ales cu peste

Rahela Velicu 1

10.04.2017, 00:23

ce bine arata!

mihaelar63 1

24.04.2017, 23:23

Ai incercat , Licuriciule ?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus si smantana

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Salata cazaceasca cu sfecla rosie, fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

Desert tort cu afine

de anca_rm 6

ieri la 14:49

RETETA RECOMANDATA
Supă de roșii