Supa de mugur de vitel, cu chimen

de RODIMUR in Supe, 29 Mai 2017 | 449 vizualizari

 

Supa de mugur de vițel, cu chimen, este cea mai apreciată supă preparată de mine. Tuturor prietenilor și familiei le place gustul cărnii de vițel, combinat cu acela al chimenului. Este o supă consistentă și dietetică, foarte ușoară și plăcută, cu un gust aparte. Iar carnea de vițel este mai fragedă decât cea de vită.
Carnea fiind tăiată cubulețe, supa este mai ușor de mâncat, inclusiv de copiii mai mofturoși.
Ingredientele sunt pentru o oală de 4 litri.

 

INGREDIENTE

  • 850 grame mugur de vițel
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină mică
  • 4 cartofi noi, mari
  • 1 ceapă mică
  • 2 căței mari de usturoi
  • 8-10 boabe de piper
  • sare
  • 20 grame chimen
  • apă
  • frunze de pătrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de mugur de vitel, cu chimen:

Se spală bine carnea de vițel și se pune la fiert, la foc iute la început, iar când se ridică spuma la suprafață, se adună cu o spumieră, se aruncă și se dă focul puțin mai mic, acoperind oala pe jumătate, cu un capac.


Între timp, se curăță, se spală și se pregătesc legumele. Morcovii, țelina și pătrunjeii se taie bastonașe, iar cartofii se taie în pătrățele, dar numai cu puțin timp înainte de a se pune la fiert.


Se fierbe chimenul în apă, se strecoară bine, iar ceaiul obținut se lasă în așteptare, până va fi cazul ca să se pună în supă.


Când carnea a fiert, se scoate din supă și se lasă puțin la răcorit. Se strecoară supa bine, să rămână limpede, după care se pun în ea, la fiert, la foc iute, ceapa, usturoiul, boabele de piper și legumele tăiate bastonașe (morcovii, pătrunjeii și țelina).


Carnea se curăță de oase, grăsime și pielițe, după care se taie cubulețe.


Când legumele sunt aproape fierte, se pune la fiert în supă, carnea tăiată cubulețe. Se taie și cartofii cubulețe și se pun și ei la fiert în supă, la foc iute. Se scot din supă ceapa și usturoiul. După un clocot, se adaugă peste supă ceaiul de chimen, se mai dă un clocot, se completează cu apă, dacă este cazul, se mai fierbe puțin și apoi se condimentează cu sare, după gust. Când supa este gata, se oprește focul, se acoperă cu un capac oala și se lasă cam un sfert de oră să se odihnească.


Se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.


Se presară frunze proaspete de pătrunjel în farfuria de supă.


Ca orice supă, se mănâncă fără pâine.

 

TIPS-URI

1

Carnea de vițel fierbe mai repede decât cea de vită, dar tot necesită un oarecare timp de fierbere. După ce spumuiți supa, lăsați focul mai mic la aragaz, ca să nu se tulbure. O supă bună trebuie să fie limpede.

2

Nu acoperiți de tot oala în care fierbe carnea, pentru că se va revărsa.

3

Strecurați bine atât supa, cât și ceaiul de chimen, folosind o strecurătoare deasă.

4

Nu tăiați cartofii, decât înainte de a-i pune la fiert, ca să nu se înnegrească.

5

Scoateți din supă ceapa și usturoiul, după ce au fiert și au lăsat gustul lor bun. Dacă nu procedați astfel, se pot sfărâma, tulburând supa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de mugur de vitel, cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mirela0911 1

30.05.2017, 09:04

Nu am mancat niciodata dar cred ca e foarte buna, as servi o portie chiar acum!

anca_rm 1

30.05.2017, 09:51

O ciorbica gustoasa

RODIMUR 1

30.05.2017, 10:04

Vă mulțumesc, Mirela și Anca! Într-adevăr, e una din cele mai bune supe...!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Supa de curcan cu rosii si galusti de branza