Spaghete carbonara, reţetă adaptata

de Dana Cristea - pusikmea in Paste, 5 Apr 2011 | 16524 vizualizari

 

 Spaghete carbonara, reţetă adaptata
nu le am cu pastele, insa toata lumea lauda aceste paste, asa ca am vrut sa vad daca merita sa le laud si eu :D :))) si da pot spune ca sunt foarte foarte bune, doru nici macar nu suporta pastele si abia l-am convins sa guste si dupa ce a gustat a mancat 2 portii, deci chiar sunt bune!le-am adaptat putin dupa gustul meu, nu am avut parmezan, sunt sigura ca ar fi fost si mai bune cu el, dar au mers si fara...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet spaghete
  • o cutie smantana ( 350 g )
  • 1 galbenus de gasca sau 3 galbenusuri de gaina
  • cateva felii de bacon
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • 2 cuburi de branza topita cu smantana
  • 1 lingura ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete carbonara, reţetă adaptata:

Spaghete carbonara, reţetă adaptata


Punem spaghetele la fiert in apa cu sare, respectam timpul de fierbere indicat pe fiecare pachet.


Dupa ce le-am fiert le clatim cu apa rece ( nu dam drumul din prima la apa rece, ci la cea calda si treptat dam la rece, astfel nu vor deveni lipicioase ) si le lasam la scurs.


Intre timp punem o lingura de ulei intr-o togaie, apoi cuburile de branza si lasam pana se topesc, adaugam baconul taiat feliute si lasam cateva munte pana patrunde branza topita in bacon, apoi adaugam galbenusul pe care l-am amestecat cu smantana, sare, piper si busuoicul uscat, si formam un sos pe care il lasam sa dea intr-un clocot.


Peste sosul format punem pastele si amestecam usor pana vom acoperi fiecare pasta cu sos.


Se servesc calde, dar merg si incalzite daca va raman si sunt la fel de bune.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete carbonara, reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Dana Cristea - pusikmea 1

06.04.2011, 13:24

va multumesc pentru aprecieri

bucatarimcudiana 1

07.04.2011, 18:46

preferatele mele

Krystyan Trendy 1

30.11.2013, 00:53

O bunatate !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu dulceata de lapte

ieri la 21:35

Dulceata (chutney) cu pere si condimente

ieri la 20:40

Salata de boeuf

de Oana 9

ieri la 17:41

RETETA RECOMANDATA
Paste carbonara cu sos de smantana