Spaghete cu chiftelute in sos de rosii

de katty in Spaghete, 27 Mar 2018 | 3243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne tocata de porc
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 4 catei de usturoi
  • patrunjel verde tocat fin
  • 1 ou
  • ulei pentru prajit
  • 300 gr spaghete
  • 2 conserve rosii
  • 1 lingura ulei de masline
  • oregano uscat
  • busuioc uscat
  • 1 lingurita zahar optional
  • parmezan ras pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu chiftelute in sos de rosii:

Pregatim chiftelele. Intr-un bol amestecam carnea tocata cu 1 ceapa tocata fin, 2 catei de usturoi zdrobiti, sare, piper, patrunjel tocat fin si 1 ou. Formam cu mainile umede bile rotunde din compozitie pe care le prajim in ulei. Scoatem chiftelutele pe hartie absorbanta.
Punem la fiert pastele in apa clocotita cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intr-o craticioara punem la calit ceapa tocata fin in uleiul de masline. Cand a devenit translucida, adaugam usturoiul tocat fin, lasam putin sa isi elibereze  aroma, apoi adaugam conservele de rosii mixate. Adaugam sare dupa gust, piper, zaharul si fierbem pana rosiile sunt  aproape gata. Adaugam chiftelutele, oregano si busuioc si mai fierbem 5 minute. Daca sosul este prea gros, adaugam putina apa de la paste. Asezam pastele in farfurii, deasupra punem chiftele cu sos, apoi radem parmezan. Servim pastele imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu chiftelute in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti carbonara