Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Midiile le spalam si le curatam bine de tot "parul" si mizeria care o au pe ele. Punem o oala cu apa la fiert si fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, le lasam sa fiarba doar pe trei sferturi .
Punem o cratita pe foc cu ulei si unt, lasam sa se incinga, adaugam usturoiul si ardeiul iute, lasam 1 minut, adaugam fileurile de ansoa taiate si ele si vinul alb.
Cind da in clocot adaugam midiile curatate, amestecati in cratita sau scuturati-o putin sa se amestece midiile.
Sa fiti atente pt ca se fac foarte repede.
Cind au inceput sa se desfaca inseamna ca sunt gata. Eu le-am curatat, se desfac usor si miezul il ajutati putin sa cada, carnita de la midii a ramas in cratita, am adaugat si celelalte ingrediente, am pus pastele, le-am lasat sa mai fiarba 2-3 minute.
Pastele sunt ca un burete, vor mai absorbi din sosul format.
La urma am adaugat busuiocul si patrunjelul tocat. Noi am servit cu un pahar de vin alb.
Pofta buna!!!
1
nu puneti sare de la inceput, gustati la urma daca mai este nevoie pt ca sunt multe ingrediente sarate deja
2
este o mancare care se face f repede
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult