Tagliatele cu midii

de simona72 in Spaghete, 20 Feb 2013 | 7160 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o punga de 1 kg de midii
  • paste tagliatele sau spaghete pt 3 persoane
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 fileuri ansoa
  • 2 lingurite capere
  • o lingurita unt
  • un pahar de vin alb
  • un ardei iute
  • o lingura sos de peste
  • 2-3 linguri smintina pt gatit
  • busuioc
  • patrunjel
  • sare si piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatele cu midii:

Midiile le spalam si le curatam bine de tot "parul" si mizeria care o au pe ele. Punem o oala cu apa la fiert si fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, le lasam sa fiarba doar pe trei sferturi .

Punem o cratita pe foc cu ulei si unt, lasam sa se incinga, adaugam usturoiul si ardeiul iute, lasam 1 minut, adaugam fileurile de ansoa taiate si ele si vinul alb.

Cind da in clocot adaugam midiile curatate, amestecati in cratita sau scuturati-o putin sa se amestece midiile.

Sa fiti atente pt ca se fac foarte repede.

Cind au inceput sa se desfaca inseamna ca sunt gata. Eu le-am curatat, se desfac usor si miezul il ajutati putin sa cada, carnita de la midii a ramas in cratita, am adaugat si celelalte ingrediente, am pus pastele, le-am lasat sa mai fiarba 2-3 minute.

Pastele sunt ca un burete, vor mai absorbi din sosul format.

La urma am adaugat busuiocul si patrunjelul tocat. Noi am servit cu un pahar de vin alb.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

nu puneti sare de la inceput, gustati la urma daca mai este nevoie pt ca sunt multe ingrediente sarate deja

2

este o mancare care se face f repede

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatele cu midii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu dovlecei zucchini