Spaghete cu sos alb si mazare

de simona72 in Spaghete, 29 Iun 2015 | 2523 vizualizari

 

Ador pastele! Se pot face in nenumarate feluri, motiv pentru care, nu cred ca este odata sa le fac la fel. Va las o reteta de spaghete cu sos de smantana, cu branzeturi si mazare proaspata, luata din piata, de la tarani...

 

INGREDIENTE

  • 300 g spaghete
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 200-250 g mazare proaspata
  • 250 ml smantana pentru gatit
  • 200 g cas de vaca
  • 50 gr branza cu mucegai albastru
  • sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • 2 catei usturoi
  • 100 g branza cheddar
  • 1 cub de unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos alb si mazare:

Usturoiul, se curata se taie marunt si se caleste pentru cateva secunde in 3-4 linguri ulei de masline. Se adauga mazarea fiarta in prealabil, se lasa sa se caleasca si ea 1 minut . Se adauga smantana si se lasa sa dea in clocot. Se adauga branzeturile, casul dat pe razatoarea cu gauri mari, branza cu mucegai taiata cuburi, se amesteca si se lasa pe foc pana branzeturile sau topit. Daca sosul a iesit prea gros se adauga cateva linguri din apa in care au fiert pastele. Se adauga sare si piper dupa gust, busuiocul taiat marunt.


Spaghetele fierte conform instructiunilor de pe ambalaj le punem intr-un vas termorezistent uns cu unt moale. peste spaghete turnam sosul cu mazare, amestecam putin, radem deasupra branza cheddar si dam vasul la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Se servesc pastele calde. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

tineti cont de faptul ca pastele vor mai absorbii din sos in timp ce stau in cuptor...astfel, sosul trebuie sa fie unul mai subtirel, nu gros...

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos alb si mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Catalina L 1

30.06.2015, 07:59

Gicuta69 1

30.06.2015, 08:23

Andra_Constantinescu 1

30.06.2015, 19:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de mascarpone cu fructe, la pahar

de RODIMUR 7

pe 06.08 la 22:51

Tocana de legume

pe 04.08 la 22:08

Balmos

pe 04.08 la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

pe 04.08 la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

RETETA RECOMANDATA
Spaghete carbonara, reţetă adaptata