Spaghete cu sos de rosii si parmezan

de adasev12 in Spaghete, 2 Mai 2012 | 4160 vizualizari

 

simplu si bun, si f usor!

 

INGREDIENTE

  • 300 g spaghete
  • ulei de masline extravirgin
  • o ceapa uscata sau 2 fire ceapa verde
  • o tija de telina
  • jumatate de ardei gras
  • un cartof
  • 3 rosii ( se pot folosi si din conserva)
  • 3-4 lg pasta de rosii
  • busuioc verde
  • patrunjel verde
  • oregano
  • parmezan ras dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos de rosii si parmezan:

Spaghetele se pun la fiert in 3 l apa ( un litru la fiecare 100 g paste) . Cand da in clocot se adauga o linguritata de sare si o lingura de ulei, apoi se adauga spaghetele. Se fierb conform indicatiilor.

Iintr-o cratita se incinge uleiul de maline. Ceapa se taie marunt si se pune la calit, la foc potrivit. Telina la fel, se taie marunt si se caleste impreuna cu ceapa vreo 3-4 minute. Se taie cartoful cubulete si se adauga si el, apoi ardeiul felii mai mari, rosiile taiate cubulete. Se sareaza, pipereaza si se adauga si putin oregano uscat. Se mai lasa vreo 5 minute la foc potrivit.

Se adauga apoi pasta de rosii, busuiocul taiat marunt si vreo 2 polonice din apa de la spaghete. Se lasa sa fiarba vreo 7-8 minute ( hai sa va spun care-i treaba cu cartoful; nu era in plan, clar, dar in acelasi timp faceam si o ciorbita si tocmai taiasem cartofii sa-i adaug la ciorbita. Ei, din viteza am adaugat un pumn de cartofi direct in cratita cu sos. Initial am vrut sa-i scot, apoi m-am razgandit, ca doar ce putea sa fie rau....?...si asa a ajuns cartoful in sosul de rosii pt spaghete. si n-a fost rau deloc) .

Spaghetele se scurg de apa, se portioneaza direct in farfurii, fara a se trece sub jet de apa rece. In sosul de rosii gata facut se adauga si niste patrunjel verde, apoi se toarna peste paste.

Deasupra se pune parmezan ras din belsug. Se servesc imediat, cu mare mare placere!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de rosii si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

adasev12 1

03.05.2012, 10:26

alldaycooking, elena_daria...mltumesc

cocolina, aici se foloseste mult telina, in mai toate combinatiile, iar cu rosii e chiar extraordinara

adasev12 1

03.05.2012, 10:27

iri_love, jolygina, ms si pup

nadina73 1

05.05.2012, 00:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!