Spaghete cu zucchini, gorgonzola si nuci

de simona72 in Spaghete, 29 Oct 2014 | 1743 vizualizari

 

Simplu, rapid si gustos...pentru amatorii de paste!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr spaghete
  • 80 gr gorgonzola
  • 1 zucchini
  • 80 gr nuci
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita pasta de busuioc sau cateva frunze de busuioc proaspat daca aveti
  • ulei cu infuzie de usturoi si patrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu zucchini, gorgonzola si nuci:

Spaghetele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.


Zucchini se curata de coaja, iar cu acelasi instrument de curatat legumele se taie fasii subtiri din zucchini pana se ajunge la seminte. Partea cu semintele nu se foloseste.


Intr-o tigaie wok se pune la incins 2-3 linguri ulei de masline. Se adauga usturoiul curata si taiat marunt. Se lasa usturoiul pe foc pentru cateva secunde, pana uleiul capata aroma de usturoi, nu mai mult. Se adauga fasiile de zucchini si se lasa la prajit pana se inmoaie. Se adauga nucile taiate grosier si se prajesc impreuna pentru 1-2 minute. Se adauga pasta de busuioc sau busuioc proaspat tocat marunt, 50 gr gorgonzola,un praf de sare si piper, se amesteca si se lasa pe foc pana branza se topeste. Se adauga spaghetele fierte, direct din oala(cu ajutorul unui cleste), nu este nevoie sa le strecuram, plus 3-4 linguri de apa in care au fiert pastele. Se amesteca agitand tigaia sau amestecand usor cu clestele. Se servesc imediat calde, cu putina branza gorgonzola sfaramata deasupra si stropim pastele cu putin ulei cu infuzie de usturoi si patrunjel.


Sa aveti pofta!!

 

TIPS-URI

1

nuca se poate praji putin si poate fi inlocuita cu migdale sau alune de padure

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu zucchini, gorgonzola si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

COMENTARII (20)

ralu_ca 1

30.10.2014, 08:28

delicioase

Panacris 1

30.10.2014, 18:07

Valclaudia 1

30.10.2014, 20:31

eu sunt amatoare de gorgonzola.... Data viitoare da si tu un semn sa stiu sa vin la masa! Arata tare bine mancarica ta,Simonici!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura televizor
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paste cu dovlecei