Spaghette Bolognese

de cristeena20 in Spaghete, 16 Feb 2014 | 3026 vizualizari

 

Este una din retetele cele mai renumite de paste si cred ca fiecare dtie sa faca aceasta reteta. Dar sunt sigura ca fiecare are un stil propriu de a o face. De aceea va impartasesc varianta mea de paste bolognese.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne tocata (de porc sau amestec porc cu vita)
  • 1 ceapa mare
  • 1/4 ardei rosu
  • o bucatica de carnat afumat
  • 1 morcov mare
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 1 pahar vin alb
  • chilli (dupa preferinte)
  • 2 linguri de pasta de ardei rosu, 4 linguri de pasta de tomate; 1 pahar suc de rosii
  • sare, piper, 2 foi dafin, oregano, condimente pentru paste italiene
  • 1|2 pachet spaghetti
  • branza parmigiano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghette Bolognese:

- Tocam marunt ceapa si o calim cu ulei de masline. Adaugam morcovul taiat cubulete, ardeiul gras taiat marunt si apoi carnatul taiat ff marunt. Adaugam carnea tocata si foaia de dafin. Lasam sa se caleasca putin , adaugand sare, piper . Adaugam pastele de tomate si ardei (aici depinde de gust si de cum vreti sa fie sosul de concentrat; eu am fost generoasa cu cantitatile). Adaugam la final vinul, oregano si usturoiul pisat. Lasam sa fiarba si sa se gateasca bine carnea; sosul trebuie sa scada putin.


- Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet cu sare si putin ulei in apa, le strecuram si le stropim apoi cu putin ulei de masline. Adaugam sosul si servim cu parmigianno ras.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghette Bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

cristeena20 1

16.02.2014, 17:20

Multumesc mult!

_Alina_ 1

16.02.2014, 17:25

Rocsi 1

16.02.2014, 19:31

Bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu carne tocata in sos de rosii