Lasagna bolognese

de farfuriavesela in Spaghete, 1 Apr 2014 | 1957 vizualizari

 

Se pregateste foarte repede si este tare buna !
Merge cu o salata verde si un pahar de vin !
http://youtu.be/oGfuvWAQ2Pc

 

INGREDIENTE

  • foi de lasagna ( eu am folosit din cele care nu trebuiesc fierte inainte)
  • sos Bechamel
    • 3 linguri de unt
    • 3 linguri faina
    • 500 ml de lapte
  • sos Bolognese
    • 600 grame de carne tocata de vita (sau combinata cu carne tocata de porc, cum va place)
    • 4-5 catei de usturoi
    • 2 cepe tocate marunt
    • busuioc verde sau uscat
    • sare
    • piper
    • 1 borcan de 800 ml de suc de rosii
  • Un bol mic cu cascaval ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna bolognese:

Cum pregatim sosurile


Sosul Bechamel Topim 3 linguri de unt, apoi adaugam 3 linguri de faina si amestecam cu laptele, totul la foc mic pana se obtine un sos gros. Sosul Bolognese Punem ulei de masline la incins in tigaie, usturoiul, apoi ceapa, carnea si in final sucul de rosii (cam 3 sferturi din cantitatea totala). Sare, piper si busuioc verde sau uscat, se adauga dupa gust. Asezam in tava pe rand:



  • sos Bechamel,

  • foi de lasagna

  • sos Bechamel

  • sos Bolognese

  • foi de lasagna

  • sos Bechamel, se repeta ordinea pana se termina foile de lasagna.


La final trebuie sa punem sos Bechamel din belsug, sa acopere bine ultimele foi ca sa nu ramana tari. Acum punem din nou suc de rosii cat sa coloram frumos si cascavalul ras. Coacem timp de 25-30 de minute la foc mediu, este gata atunci cand paleta intra cu usurinta in compozitie. Nu uitati sa puneti si un bol cu salata verde langa farfuria inveselita cu lasagna! In fiecare zi inveseliti-va farfuriile cu ceva bun si sanatos ! Va asteptam si maine cu alte retete testate si gustoase !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

portiadelumina 1

01.04.2014, 17:11

Nu pot spune că mănânc aşa ceva deseori, dimpotrivă, doar când nimeresc din greşeală în vreun local cu specific italienesc. Arată foarte bine, şi, dată judecăm după cum arată, cred că are şi un gust deosebit.

tanyapatap 1

01.04.2014, 19:49

Rocsi 1

01.04.2014, 20:01

Este foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura televizor
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lasagna bolognese