Spaghetti all'amatriciana

de donpablo in Spaghete, 26 Oct 2013 | 5356 vizualizari

 

Spaghetti all'amatriciana este o reteta simbol al tradiției culinare italiene.
Reteta originala sa născut la Amatrice, un mic oraș de la granița cu Lazio Abruzzo ce prevede strict spaghete și nu altfel de paste. Locuitori orasului tin atat de mult la lucrul acesta incat chiar si pe emblema orașului apare scris "Amatrice, orașul spaghetelor".
De-a lungul timpului, rețeta a fost achizitionata si de catre bucătăria romană, care a schimbat una dintre ingredientele de bază, spaghetele cu pastele.
În trecut, a fost reteta păstorilor săraci și nu se folosea sosul de rosii doar spaghete, șuncă și brânză, nimic altceva.
Dupa descoperirea Americii au sosit si rosiile in Europa.
Ele au fost adoptate imediat in aceasta reteta.
In fiecare an la sfarsitul lui august are loc in provincia Rieti un festival numit Spaghetti all'Amatriciana.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. spaghetti
  • 2 catei usturoi
  • pasta de ardei iute
  • 200 gr. mozzarela
  • 200 gr. afumatura (bacon, costita, kaiser, etc.)
  • parmezan
  • 500 ml. sos de rosii
  • ulei de masline
  • busuioc (proaspat sau uscat)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti all'amatriciana:

Intr-o tigaie incinsa se pune uleiul si cateii de usturoi. Dupa ce usturoiul a prins o culoare maronie se scoate. Se pune afumatura la prajit ( in cazul in care se doreste picant se adauga si o lingurita de pasta de ardei).


Peste afumatura prajita se toarna sosul de rosii si se lasa la fiert pana se evapora apa si sosul devine mai gros. Se adauga mozzarela.si se amesteca pana se topeste


Se adauga busuiocul si se amesteca.


Spaghetele fierte in prealabil se toarna peste sosul din tigaie si se amesteca usor pana totul se combina.


Se serveste cald si se rade putin parmezan deasupra. Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti all'amatriciana" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

- TABITA - 1

27.10.2013, 00:14

Delicioase!

MIUTA 1

27.10.2013, 00:50

babi5 1

17.12.2014, 07:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu sos de rosii si busuioc