Spaghetti Bolognese

de mihaelastanescu in Spaghete, 28 Ian 2015 | 3774 vizualizari

 

Spaghetti Bolognese este o reteta veche traditionala italiana din regiunea Bologna, de unde ii vine si numele. Secretul, spun localnicii, este sa dozezi focul in asa fel incat tot procesul de gatire al sosului bolognes sa dureze minim doua ore pentru un gust autentic. Deci trebuie sa acordam multa rabdare acestei retete dar va merita.

 

INGREDIENTE

  • 250g spaghetti ( eu am folosit paste fettucine Barilla)
  • 350g carne tocata de porc si 150g carne de vita
  • 1 conserva rosii taiate cuburi in suc propriu (300g)
  • 2 cepe taiate marunt
  • 2 catei de usturoi
  • un pahar de vin alb desert (250 ml), eu am pus vin rosu (il prefer)
  • 3 linguri de ulei de masline
  • busuioc
  • oregano
  • piper proastat macinat
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti Bolognese:

Intr-o tigaie mare se rumeneste ceapa taiata in ulei de masline, dupa care se pune si carnea tocata.


Cand aceasta devine aurie la culoare se adauga usturoiul pisat si vinul. Rosile in suc propriu se adauga mai spre sfarsit, atunci cand carnea este aproape facuta. Tot atunci adaugati si mirodenile si cea mai mare parte a frunzelor de busuioc.


Mai lasati la foc mic inca 15-20 minute, timp in care fierbeti pastele. Nu uitati ca in apa in care fierbeti pastele sa adaugati putina sare. Cand sunt gata scurgeti pastele de apa bine asezatile pe farfurii peste care turnati sosul si ornate cu cateva frunze de busuioc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti Bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

elucubratiiculinare 1

29.01.2015, 15:20

big like

mirela0911 1

29.01.2015, 18:49

Bune spaghete!

Rocsi 1

29.01.2015, 20:21

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spaghetti Bolognese