Spaghetti Cacio e Pepe

de BakeUpArtist in Spaghete, 28 Mar 2017 | 2649 vizualizari

 

Ador pastele, gătite în toate felurile și chiar a trecut o perioadă lungă, de când nu am mai gătit și mâncat o porție. Acum am făcut 2 porții mari, chiar.
Am ales o rețetă nouă, pe care nu am mai făcut-o niciodată, însă este inspirată din rețeta mea preferată de risotto.
 Nu trebuie să ai în casă prea multe, doar paste și parmezan.

 

INGREDIENTE

  • 300 g spaghetti
  • 500 g parmezan
  • 1 litru apa
  • 2 cepe tocate marunt
  • 4 catei usturoi, tocati
  • 30 g unt

Pesto

  • 1 legatura menta proaspata
  • 1/4 legatura patrunjel
  • 3 fire busuioc
  • 3 linguri suc de lamaie sau limeta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti Cacio e Pepe:

În primă fază, cu o zi înainte, am dat parmezanul pe răzătoarea mare. Apoi l-am pus pe foc mic, într-o cratiță cu 4 căni de apă. Când începe să se înmoaie, se opeste focul și se lasă la răcit, până ajunge la temperatura camerei. Apoi se repetă procedura, iar de data aceasta transferăm parmezanul răcit în frigider, peste noapte. Se va decanta în 3 straturi: o cremă grasă deasupra, o supă foarte aromată și un strat solid pe fundul vasului.

 După ce am băgat parmezanul în frigider, m-am apucat de pesto. Am tocat mărunt verdeturile și le-am pus în mojar, peste care am venit cu sucul de limetă, uleiul de măsline, 3 căței de usturoi și am râșnit niște piper și sare. A ieșit aromat și proaspăt.

 Pentru paste, am separat cele 3 straturi de parmezan, ca să mă pot folosi de ele mai simplu. Am înfoliat stratul solid, pentru a-l folosi cu altă ocazie. Este minunat dat pe răzătoare peste diverse preparate.

Am pus pastele la gătit în supa de parmezan, deja dată în fiert la foc mediu, timp în care am început și sosul. Am pus ceapa si usturoiul la călit în unt pentru 3-4 minute, asezonând cu dupa plac. Apoi se transferă pastele din supa în care fierb, în cratița unde facem sosul, împreună cu jumătate de polonic din supă.

Imediat ce scade supa, completăm cu câte jumătate de polonic în repetate rânduri, până ce pastele sunt gătite. Eu aproape am terminat supa din oală.

La sfârșit, când au fiert, vine momentul meu preferat, adăugăm crema de parmezan și amestecăm bine pentru mai puțin de un minut, apoi gata masa.

Evident, asezonăm tot cu parmezan.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti Cacio e Pepe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

ieri la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

Reteta de prajitura Ilinca

pe 17.03 la 21:05

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu pateu de masline