Spaghetti cu ansoa

de JustLoveCookin in Spaghete, 31 Ian 2011 | 2311 vizualizari

 

Astazi la pranz nu aveam prea mult timp de gatit, si nici mare chef, lucru rar intalnit in cazul meu, de data asta datorita vremii. Ador sa gatesc in zilele cu soare, poate pentru ca imi ies poze minunate. Aceste spaghetti se fac in nici 10 minute, sunt bine aromate si delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 150 – 170 g spaghetti
  • 4-6 fileuri ansoa
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 catei usturoi
  • fulgi de ardei iute
  • oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti cu ansoa:

Punem pasta la fiert in apa cu sare avand grija sa o scurgem cu un minut inainte de timpul precizat pe cutie, deci “al dente”.


Curatam cateii de usturoi si ii zdrobim usor cu podul palmei sau lama unui cutit.


Scurgem fileurile de ansoa si le taiem marunt.


Punem cateii de usturoi in ulei,insa stam atenti sa nu se inchida la culoare, altfel uleiul va deveni amar.


Luam tigaia de pe foc si punem si fileurile de ansoa tocate, fulgi de ardei iuti sau un ardei rosu tocat si niste oregano.


Punem din nou pe foc cateva secunde avand mareee grija sa nu ardem nimic,sau ca flacara sa nu fie prea mare.


Punem imediat pastele “al dente” scurse si niciodata clatite.Amestecam totul foarte bine pret de cateva secunde,dupa care punem in farfurii si servim imediat.


Putem plimba inca un fir de ulei de masline deasupra daca dorim, si presara inca putin oregano,care pentru mine nu e niciodata prea mult, la fel ca si ardeiul iute.

 

TIPS-URI

1

Pentru a aroma uniform uleiul fara sa ardem usturoiul doar pe o parte, inclinam tigaia astfel incat uleiul sa se adune intr-un punct, iar cand e cald,punem usturoiul sau condimentul cu care am decis sa aromam uleiul.

2

Pastele se scot cu 1 minut inainte de timpul de gatit scris pe cutie.

3

Nu trebuiesc clatite sau trecute prin jet de apa rece.E adevarat ca prin aceasta metoda oprim pastele din fierbere,insa aruncam tot amidonul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu ansoa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

JustLoveCookin 1

31.01.2011, 18:25

:*:*:*

mamaieelena 1

31.01.2011, 19:44

bun

JustLoveCookin 1

31.01.2011, 23:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budinca cu dovlecei si branza

de Rocsi 9

ieri la 22:01

Baclava

de Ancutsa 5

ieri la 21:58

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu pipote şi legume