Spaghetti cu ansoa

de JustLoveCookin in Spaghete, 31 Ian 2011 | 2043 vizualizari

 

Astazi la pranz nu aveam prea mult timp de gatit, si nici mare chef, lucru rar intalnit in cazul meu, de data asta datorita vremii. Ador sa gatesc in zilele cu soare, poate pentru ca imi ies poze minunate. Aceste spaghetti se fac in nici 10 minute, sunt bine aromate si delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 150 – 170 g spaghetti
  • 4-6 fileuri ansoa
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 catei usturoi
  • fulgi de ardei iute
  • oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti cu ansoa:

Punem pasta la fiert in apa cu sare avand grija sa o scurgem cu un minut inainte de timpul precizat pe cutie, deci “al dente”.


Curatam cateii de usturoi si ii zdrobim usor cu podul palmei sau lama unui cutit.


Scurgem fileurile de ansoa si le taiem marunt.


Punem cateii de usturoi in ulei,insa stam atenti sa nu se inchida la culoare, altfel uleiul va deveni amar.


Luam tigaia de pe foc si punem si fileurile de ansoa tocate, fulgi de ardei iuti sau un ardei rosu tocat si niste oregano.


Punem din nou pe foc cateva secunde avand mareee grija sa nu ardem nimic,sau ca flacara sa nu fie prea mare.


Punem imediat pastele “al dente” scurse si niciodata clatite.Amestecam totul foarte bine pret de cateva secunde,dupa care punem in farfurii si servim imediat.


Putem plimba inca un fir de ulei de masline deasupra daca dorim, si presara inca putin oregano,care pentru mine nu e niciodata prea mult, la fel ca si ardeiul iute.

 

TIPS-URI

1

Pentru a aroma uniform uleiul fara sa ardem usturoiul doar pe o parte, inclinam tigaia astfel incat uleiul sa se adune intr-un punct, iar cand e cald,punem usturoiul sau condimentul cu care am decis sa aromam uleiul.

2

Pastele se scot cu 1 minut inainte de timpul de gatit scris pe cutie.

3

Nu trebuiesc clatite sau trecute prin jet de apa rece.E adevarat ca prin aceasta metoda oprim pastele din fierbere,insa aruncam tot amidonul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu ansoa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

JustLoveCookin 1

31.01.2011, 18:25

:*:*:*

mamaieelena 1

31.01.2011, 19:44

bun

JustLoveCookin 1

31.01.2011, 23:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spaghete alla norma