Spaghetti cu ciuperci

de laylalala in Spaghete, 25 Mai 2010 | 5947 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 170 gr spaghetti
  • 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 2 fire de ceapa verde, tocate
  • 2 fire de usturoi verde, tocate
  • 250 gr ciuperci, feliate
  • 100 ml vin alb
  • 500 gr passata
  • 30 gr amidon alimentar dizolvat in 100 ml apa rece
  • o mana de patrunjel tocat
  • 1 lingurita zahar brun
  • ½ lingurita boia de ardei dulce
  • ½ lingurita chili
  • sare de mare si piper negru, dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti cu ciuperci:

Fierbe pastele in apa cu sare timp de 8-10 minute apoi scurge-le si pastreaza-le la cald.
Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa impreuna cu usturoiul verde.Adauga ciupercile si vinul alb si caleste-le 3-4 minute pana cand incep sa se inmoaie.Amesteca passata cu amidonul dizolvat apoi adauga acest amestec in tigaie si lasa totul la fiarba 10 minute.Adauga apoi patrunjelul tocat si condimentele si amesteca bine.
Toarna sosul preparat peste spaghetti si serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu ciuperci, in sos de usturoi