Spaghete integrale cu sos special de leurda

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Spaghete, 18 Apr 2013 | 1888 vizualizari

 

Stiati ca leurda, datorita continutului ridicat de uleiuri esentiale, imbunatateste digestia si reduce presiunea sangelui. Frunzele tinere, culese inainte de inflorire, pot fi folosite la salate sau la sandwichuri, sosuri si in supa. Se potriveste foarte bine cu branza de vaci.
Atentie: pentru a evita confuzia dintre frunzele de leurda si cele de lacrimioara, care sunt otravitoare, asigurati-va ca frunzele pe care le culegeti au miros de usturoi sau recoltati leurda numai primavara devreme, inainte de aparitia lacramioarelor.
Sursa: Plante Aromatice, de Andrea Rausch si Brigitte Lotz

 

INGREDIENTE

  • - 150-200 grame spaghette integrale;
  • - 80 grame leurda proaspata;
  • - 2 lingurite seminte de in alb;
  • - 130 grame branza tofu;
  • - 30 grame fistic crud macinat;
  • - 4 linguri ulei de sofranel;
  • - cateva fire de chives;
  • - sare de mare rosie.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete integrale cu sos special de leurda:

1. Se fierb pastele 9-10 minute in apa clocotita cu sare si ulei sau conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurg si adauga putin ulei de masline. Eu am folosit spaghetti integrale luate de la Lidl, sunt super bune, iar al dente sunt un deliciu.

2. Sosul de leurda se pregateste astfel: se spala leurda, se sterge bine si se toaca marunt in blender cu uleiul de sofranel, semintele de in, branza tofu taiata felii, fisticul, chives si sarea de mare.

3. Sosul obtinut se presara peste spaghette si se serveste din belsug pana mai gasiti leurda in piete sau la padure.  

 

RETETA IN IMAGINI

Spaghete integrale cu sos special de leurda-0
Spaghete integrale cu sos special de leurda-1
Spaghete integrale cu sos special de leurda-2
Spaghete integrale cu sos special de leurda-3
Spaghete integrale cu sos special de leurda-4
Spaghete integrale cu sos special de leurda-5

COMENTARII (29)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

19.04.2013, 09:15

Sidy, am descoperit ca si mie imi place

diana_k

diana_k 1

19.04.2013, 11:47

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

18.11.2013, 06:36

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!