Spaghete integrale cu sos special de leurda

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Spaghete, 18 Apr 2013 | 2161 vizualizari

 

Stiati ca leurda, datorita continutului ridicat de uleiuri esentiale, imbunatateste digestia si reduce presiunea sangelui. Frunzele tinere, culese inainte de inflorire, pot fi folosite la salate sau la sandwichuri, sosuri si in supa. Se potriveste foarte bine cu branza de vaci.
Atentie: pentru a evita confuzia dintre frunzele de leurda si cele de lacrimioara, care sunt otravitoare, asigurati-va ca frunzele pe care le culegeti au miros de usturoi sau recoltati leurda numai primavara devreme, inainte de aparitia lacramioarelor.
Sursa: Plante Aromatice, de Andrea Rausch si Brigitte Lotz

 

INGREDIENTE

  • - 150-200 grame spaghette integrale;
  • - 80 grame leurda proaspata;
  • - 2 lingurite seminte de in alb;
  • - 130 grame branza tofu;
  • - 30 grame fistic crud macinat;
  • - 4 linguri ulei de sofranel;
  • - cateva fire de chives;
  • - sare de mare rosie.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete integrale cu sos special de leurda:

1. Se fierb pastele 9-10 minute in apa clocotita cu sare si ulei sau conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurg si adauga putin ulei de masline. Eu am folosit spaghetti integrale luate de la Lidl, sunt super bune, iar al dente sunt un deliciu.


2. Sosul de leurda se pregateste astfel: se spala leurda, se sterge bine si se toaca marunt in blender cu uleiul de sofranel, semintele de in, branza tofu taiata felii, fisticul, chives si sarea de mare.


3. Sosul obtinut se presara peste spaghette si se serveste din belsug pana mai gasiti leurda in piete sau la padure.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete integrale cu sos special de leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

19.04.2013, 09:15

Sidy, am descoperit ca si mie imi place

diana_k 1

19.04.2013, 11:47

Krystyan Trendy 1

18.11.2013, 06:36

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de leurda