Paste cu sos de leurda

de simona72 in Paste, 22 Mai 2013 | 5781 vizualizari

 

Inspiratia acestor paste se datoreaza bucatarasei Valclaudia care a facut sosul rece de leurda. Cum mai este pt putin timp pe piata leurda si pt ca-mi place si leurda si pastele am avut o pofta nebuna sa le fac. Au iesit o nebunie....pt cei ce iubesc pastele...

 

INGREDIENTE

  • 1 punga paste fettuccine (cu spanac si simple)
  • 1 legatura leurda
  • 1 felie generoasa de cascaval
  • 1 mina de nuci
  • 1 ceasca ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 mina de busuioc proaspat
  • 1 virf lingurita pasta de ardei iute
  • 1 lingura seminte de dovleac
  • 1 lingura sos cockteil de creveti
  • 3-4 linguri cascaval ras mare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de leurda:

Pastele se pun in apa cu sare la fiert si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.


Pt sos: spalam leurda si o taiem in bucati mai mari, se pune in robotul de bucatarie, se adauga uleiul de masline, nucile, cascavalul taiat bucati si se paseaza. Se adauga si restul ingredientelor pt sos, se paseaza bine la robot pina ce devine un sos. Puneti dupa gustul vostru sare piper si pasta de ardei iute.


Pastele fierte le-am strecurat si le-am pus intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline. Am pus sosul peste paste, adaugati si 1-2 linguri din apa in care au fiert pastele daca sosul este prea gros, amestecati putin sosul cu pastele si dati vasul la cuptor pt 10 minute. Presarati deasupra cascaval ras si mai lasati 5 minute in cuptorul fierbinte. Din gama simplu si delicios.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

alegeti-va ingredientele preferate pt sos si preparatil acasa

2

semintele de dovleac se pot inlocui cu seminte de pin

3

se pot folosi orice fel de paste aveti

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

simona72 1

22.05.2013, 21:05

Ma bucur daca v-au placut!!!

Ela68 1

22.05.2013, 22:17

cred ca sunt excelente ! la favorite cu ele

Satisfyyourcravings 1

23.05.2013, 11:14

Cred că au un gust delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spaghete integrale cu sos special de leurda