Paste cu legume gratinate

de - Andreea - in Paste, 1 Sep 2017 | 4553 vizualizari

 

Eu ador pastele... si reteta aceasta este absolut delicioasa .
Reteta dupa care m-am inspirat : https://www.bucataras.ro/retete/penne-rigate-cu-legume-gratinate-53958.html

 

INGREDIENTE

  • 300 gr paste tip ''sedani rigatti ''
  • 100 gr mix legume
  • 1\2 cub de ceapa
  • 1 rosie mare
  • 50 ml ulei
  • 1\2 pahar cu apa
  • 100 ml lapte
  • 100 gr smantana
  • 30 gr parmezan
  • busuioc
  • sare
  • unt ( pentru uns)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu legume gratinate:

1.  Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele.Lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe ambalaj,amestecand din cand in cand.

2.  Intre timp , punem o tigaie la foc potrivit. Cand tigaia s-a incins punem uleiul si cubul cu ceapa amestecand usor pentru 1-2 minute. 

3.  Adaugam apoi mix-ul de legume,sare si apa.Lasam sa fiarba pana ce apa a scazut toata iar legumele s-au calit .Se mai adauga putin ulei daca este necesar dupa ce apa a scazut.

4.  Rosia o taiem cuburi si o adaugam in tigaie amestecand. Lasam pentru alte 2-3 minute dupa care inchidem focul.

5.  Cand pastele au fiert , le scurgem bine de apa si le punem in tigaia cu legume . 

6. Ungem un vas pentru cuptor cu putin unt si turnam amestecul de paste cu legume. 

7. Intr-un bol amestecam laptele,smantana si parmezanul. Turnam acest amestec peste paste. 

8. Dam vasul la cuptorul incins la 200 grade pentru 10-15 minute. 

9.  Servim pastele calde presarate cu busuioc proaspat. 

POFTA BUNA !

TIPS-URI

1

Mix-ul de legume folosit de mine contine : cartof,morcov, rosie, dovlecel, fasole,telina, mazare, pastai verzi, dovleac, ceapa, praz, busuioc, patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu legume gratinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

- Andreea - 1

03.09.2017, 15:40

Madi

kytz 1

08.09.2017, 10:45

Buneeeeee!

- Andreea - 1

08.09.2017, 16:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta