Spaghetti cu creveti, dovlecei si ciupercute

de Oana in Spaghete, 29 Iul 2014 | 7440 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g spaghetti
  • 10-12 cozi de creveti
  • o ceapa
  • 2 catei mari de usturoi
  • un ardei capia
  • 2 rosii
  • un dovlecel subtire
  • 200 gr ciupercute champignion
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • cateva frunzulite de busuioc proaspat
  • parmezan ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti cu creveti, dovlecei si ciupercute:

Spaghetele se fierb in apa cu sare dupa instructiunile de pe ambalaj.

Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie adanca si se adauga ceapa si usturoiul taiate cubulete fine. Se adauga apoi ciupercutele. Cand incep sa isi lase zeama se adauga si dovlecelul taiat felii mai groasute. Se potriveste de sare si piper.

Ardeiul gras impreuna cu o rosie decojita se mixeaza la blender pana se obtine o pasta. Cealalta rosie decojita se taie cubulete. Cand dovlecelul este patruns al dente se adauga in tigaie crevetii curatati, rosia si pasta de rosii cu ardei si se lasa sa fiarba cateva minute, timpin care se intorc crevetii pe ambele parti. Se presara busuioc uscat si se opreste focul.

Se scurg pastele de apa si se rastoarna peste ele sosul de legume si creveti. Se amesteca lejer.

Se asaza spaghetele intr-o farfurie adanca, deasupra se pun cateva linguri de sos, ciuperci si dovlecei, apoi crevetii, se rade parmezan deasupra si se presara frunze de busuioc proaspat.

Un adevarat deliciu, alaturi de un vin alb!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu creveti, dovlecei si ciupercute" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete milaneze