Spaghetti cu creveti, dovlecei si ciupercute

de Oana in Spaghete, 29 Iul 2014 | 2970 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g spaghetti
  • 10-12 cozi de creveti
  • o ceapa
  • 2 catei mari de usturoi
  • un ardei capia
  • 2 rosii
  • un dovlecel subtire
  • 200 gr ciupercute champignion
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • cateva frunzulite de busuioc proaspat
  • parmezan ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti cu creveti, dovlecei si ciupercute:

Spaghetele se fierb in apa cu sare dupa instructiunile de pe ambalaj.


Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie adanca si se adauga ceapa si usturoiul taiate cubulete fine. Se adauga apoi ciupercutele. Cand incep sa isi lase zeama se adauga si dovlecelul taiat felii mai groasute. Se potriveste de sare si piper.


Ardeiul gras impreuna cu o rosie decojita se mixeaza la blender pana se obtine o pasta. Cealalta rosie decojita se taie cubulete. Cand dovlecelul este patruns al dente se adauga in tigaie crevetii curatati, rosia si pasta de rosii cu ardei si se lasa sa fiarba cateva minute, timpin care se intorc crevetii pe ambele parti. Se presara busuioc uscat si se opreste focul.


Se scurg pastele de apa si se rastoarna peste ele sosul de legume si creveti. Se amesteca lejer.


Se asaza spaghetele intr-o farfurie adanca, deasupra se pun cateva linguri de sos, ciuperci si dovlecei, apoi crevetii, se rade parmezan deasupra si se presara frunze de busuioc proaspat.


Un adevarat deliciu, alaturi de un vin alb!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu creveti, dovlecei si ciupercute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MOKUSKA 1

30.07.2014, 17:24

sunt de acord cu anca

Bya Ralu 1

22.06.2015, 11:01

ce bunatate

poa 1

22.06.2015, 22:53

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau paste

de xana 5

la 15:40

Bulion

de Lau 9

la 13:00

RETETA RECOMANDATA
Spaghete bolognese