Spaghetti cu legume la gratar

de Sylvia in Mancaruri de post, 7 Aug 2011 | 9236 vizualizari

 

In graba mare va vorbesc azi de o reteta pe cat de simpla pe atat de delicioasa: paste cu legume de vara la gratar. O mancare extrem de lejera si de aromata care imi aminteste de Italia unde am descoperit pastele cu legume, fara sosuri arome doar un fir de ulei de masline, un iz de usturoi si verdeata aromata….trebuie sa testati reteta sa descoperiti ce arome subtile de ascund in spatele legumelor de vara, gatite fara aditivi si arome artificiale

 

INGREDIENTE

  • spaghetti Barilla no 5,
  • legume de vara in functie de gust , eu am pus de data asta :
  • o jumatate de vanata,
  • o jumatate de dovlecel verde zucchini,
  • cateva fasii de ardei rosu,
  • cateva rosii cerise,
  • un catel de usturoi,
  • sare si piper proaspat macinate,
  • o lingura ulei de masline,
  • verdeata aromata ( patrunjel, busuioc, coriandru…in functie de preferinte ) .
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti cu legume la gratar:

Preparare spaghetti cu legume : intr-o tigaie neaderenta gen tefal puem legumele taiate si condimentate cu sare, piper, un catel de usturoi taiat marunt si o lingura de ulei de masline. Le lasam sa se faca la foc mic.

 Amestecam regulat cu o spatula de lemn sau plastic si le lasam sa se rumeneasca incet si sa se patrunda fara sa adaugam apa. Daca focul este mic si tigaia neaderenta nu va fi nici o problema in a obtine legume bine facute si rumenite daca le amestecam regulat . Chiar spre final adaugam rosiile cerise taiate in doua si le lasam numai cat sa se rumeneasca putin.

 Adaugam apoi pastele fierte in prealbil si trecute in jet de apa rece si le amestecam cu grija pana se omogenizeaza cu compozitia de legume.

 Se mai adauga in functie de gust daca este cazul putina sare si piper. Se servesc optional cu un fir de ulei de masline picant turnat peste ( eu am pus ) si cu verdeata proaspat maruntita . E o minunatie , trebuie sa testati reteta de spaghetti cu legume macar o data sa simtiti cu adevarat gustul de paste si de legume de vara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu legume la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Dya Daniela Andrei 1

08.08.2011, 21:53

Irina 1

09.08.2011, 19:36

Delicioase pastele, intr-adevar. Si eu prefer sa gatesc numai cu ingrediente naturale.

Sylvia 1

10.08.2011, 13:05

Multumesc mult de tot de laude si de vizite, ma bucur tare ca va plac pastele astea simple si aromate. Pastele cu legume sunt printre cele mai simple si aromate mancaruri.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de orez cu legume si ciuperci de post