Spaghetti cu passata si creveti

de laylalala in Spaghete, 6 Iun 2010 | 5321 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr spaghetti lunghi
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 500 gr passata
  • 100 ml vin alb
  • 10 gr amidon alimentar
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita pesto
  • sare de mare si piper negru
  • 1 conserva (400 gr) mazare cu morcovi, scursa
  • 250 gr rosii cherry, injumatatite
  • 160 gr creveti decorticati jumbo congelati, decongelati
  • frunze proaspete de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti cu passata si creveti:

Spaghetele se fierb in apa cu sare comform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg si se pun deoaprte.

Intr-un bol, dizolva amidonul in vinul alb.Intr-o cratita, pe foc potrivit, amesteca usturoiul zdrobit cu passata,vinul alb cu amidon,zaharul brun, pesto, sare de mare si piper negru, dupa gust.Lasa sosul pe foc, amestecand din cand in cand, pana cand s-a ingrosat putin.

Adauga in sos crevetii si lasa-i sa fiarba 2 minute.Adauga mazarea cu morcovii, apoi cea mai mare parte din rosii si cateva frunzulite de busuioc.Lasa totul sa fiarba 5 minute apoi ia sosul de pe foc.Toarna sosul peste paste si amesteca bine.Serveste totul presarat cu rosiile ramase si frunze de busuioc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu passata si creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Roxana 1

06.06.2010, 23:52

sunt primaaa...si daca e cu creveti pap tot am venit chiar si cu furculitele

cococo 1

19.09.2010, 00:44

de unde ai copiat reteta asta
amidonul nu are nici un rol in reteta asta

noiinbucatarie 1

07.02.2016, 13:22

o bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu sos si chiftelute de pui la cuptor