Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Spaghetti cu sos de rosii dupa o reteta greceasca, asa cum se pregateste intr-una din regiunile Greciei si pe care am invatat`o cu multi ani in urma de la o ruda in varsta care astazi nu mai este dar care de`a lungul anilor m`a invatat multe "trucuri" din bucataria greceasca :)
Este o reteta destul de simpla dar foarte gustoasa, dupa parerea mea, a prietenilor si bineinteles a familiei.Cand nu ne complicam prea mult in bucatarie, aceasta reteta este intotdeauna binevenita :)
Intr-o vas punem 2 linguri de ulei de masline, adaugam ceapa tocata in prealabil, 3 catei de usturoi taiati in jumatate, apoi feliute si lasam sa se caleasca pana devine ceapa sticloasa.Adaugam rosiile din conserva, 2 foi de dafin, o jumatate lingurita de cimbru, o lingura de pasta de tomate si o cana de apa, lasam sa fiarba pana scade si devine sos, apoi adaugam sare si piper dupa gust.
Intr-un alt vas fierbem pastele circa 10 minute, sa ramana aldente, le trecem printr-un jet de apa, le lasam sa se scurga bine si le asezam intr-un vas.
Peste paste adaugam sosul de rosii si asezonam cu cateva firisoare de oregano si cateva picaturi de ulei de masline, pentru decor putem folosi busuioc sau patrunjel :)
Peste sosul de rosii se poate adauga si parmezan ras.
Pofta buna!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult