Spaghetti cu sos de rosii

de GeorgiaA in Spaghete, 2 Feb 2014 | 8310 vizualizari

 

Spaghetti cu sos de rosii dupa o reteta greceasca, asa cum se pregateste intr-una din regiunile Greciei si pe care am invatat`o cu multi ani in urma de la o ruda in varsta care astazi nu mai este dar care de`a lungul anilor m`a invatat multe "trucuri" din bucataria greceasca :)
Este o reteta destul de simpla dar foarte gustoasa, dupa parerea mea, a prietenilor si bineinteles a familiei.Cand nu ne complicam prea mult in bucatarie, aceasta reteta este intotdeauna binevenita :)

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. spaghetti (eu folosesc barilla no.5)
  • 2 cepe medii
  • 3 catei de usturoi
  • ulei de masiline
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 200 gr. rosii tocate in conserva
  • oregano
  • pasta de tomate
  • sare
  • piper negru
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti cu sos de rosii:

Intr-o vas punem 2 linguri de ulei de masline, adaugam ceapa tocata in prealabil, 3 catei de usturoi taiati in jumatate, apoi feliute si lasam sa se caleasca pana devine ceapa sticloasa.Adaugam rosiile din conserva, 2 foi de dafin, o jumatate lingurita de cimbru, o lingura de pasta de tomate si o cana de apa, lasam sa fiarba pana scade si devine sos, apoi adaugam sare si piper dupa gust.

Intr-un alt vas fierbem pastele circa 10 minute, sa ramana aldente, le trecem printr-un jet de apa, le lasam sa se scurga bine si le asezam intr-un vas.

Peste paste adaugam sosul de rosii si asezonam cu cateva firisoare de oregano si cateva picaturi de ulei de masline, pentru decor putem folosi busuioc sau patrunjel :)

Peste sosul de rosii se poate adauga si parmezan ras.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu sos de rosii