Spaghetti pesto alla genovese

de mimmi in Spaghete, 11 Iul 2011 | 9761 vizualizari

 

Un sos foarte aromat si foarte bun.
Eu am avut gata cumparat dar il puteti face si acasa.

 

INGREDIENTE

  • spaghetti
  • sare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 mana frunze de busuioc
  • 100 ml ulei de masline extravirgin
  • 100 g parmezan  ras
  • 1 lingurita seminte de pin
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti pesto alla genovese:

Punem in mojar cateii de usturoi si cu putina sare,ii pisam pana devin crema. Adaugam frunzele de busuioc si inca putina sare si pisam in continuare pana devin ca si o pasta. Cand busuiocul capata o culoare verde inchisa,adaugam semintele de pin si pisam  in continuare. Adaugam parmezanul si amestecam in mojarul pana devine totul pasta. Turnam uleiul putin cate putin, in timp ce amestecam usor. Si pesto e gata.

Punem apa la fiert,cand da in clocot adaugam spaghetele,putina sare si lasam sa fiarba cca 8 minute. Le scoatem intr-o strecuratoare,le amestecam cu pesto si servim. Decoram cu busuioc. Pofta Buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti pesto alla genovese" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti integrale alla puttanesca