Spanac gratinat cu ochiuri

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 30 Sep 2011 | 9850 vizualizari

 

Fiti puternici ca si Popeye marinarul si mancati spanac !
Este necesar ca spanacul sa fie oparit foarte putin sau consumat crud, de preferinta in salata sau cu cruditati. Daca il gatiti usor si il stropiti cu lapte si cu usturoi, nu ar trebui sa fie o corvoada.Eu il fierb in lapte de cele mai multe ori.
Dar acum , aveam o reteta mai de demult de la o prietena care locuieste in Germania, asa ca iata ce a iesit...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac
  • 3-4 cartofi
  • 200 ml smantana
  • 1 cana lapte 1/2 ceapa
  • 1 ceapa verde
  • 6-8 catei usturoi
  • 50 g unt
  • 5-6 oua
  • 50 g cascaval
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac gratinat cu ochiuri:

Alegeti spanacul proaspat, fara pete mero sau galbene si indepartati frunzele vestejite sau decolorate .

Spalati spanacul foarte bine pentru a indeparta orice urma de murdarie sau nisip; indepartati excesul de apa.  Rupeti cozile .

Puneti apa la fiert si cand clocoteste opariti 2-3 minute spanacul in ea.Rasturnati apa de pe spanac printr-o strecuratoare.

Cartofii spalati ii puneti la fiert in coaja in apa. Cand intra furculita in ei, ii luati de pe foc, rasturnati apa si ii lasati 5 minute sa se racoreasca apoi ii taiati in rondele de pina la 1 cm grosime.

Ceapa curatata si taiata solzisori se soteaza in putin unt apoi adaugam usturoiul dat prin presa si il sotam si pe acesta cateva secunde.

Spanacul tocat il adaugam peste ceapa si usturoi, amestecam sa se omogenizeze si il acoperim cu un capac, la foc mic, dupa ce am adaugat si  150 ml lapte.Lasam sa dea in clocot 5 minute si adaugam 100 ml smantana si lasam sa mai fiarba cam 3 minute , dupa care asezonam , apoi stingem focul.

Ungem o tava cu unt , asezam feliile de cartofi peste care punem spanacul si cu o lingura facem cuiburi in spanac in care asezam cate un ou spart cu grija sa nu-si piarda forma.

Adaugam desupra restul de smantana subtiata cu putin lapte si cascavalul ras , astfel incat sa nu acoperim galbenusurile.

Dam tava la cuptorul dinainte incans la 180 de grade pentru 30-40 de minute, cat de tari vreti sa fie ouale.

Este un deliciu ce va dispare grabnic din farfurii...

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac gratinat cu ochiuri" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu spanac si branzeturi