Spanakopita

de Oana in Aperitive / Garnituri, 12 Noi 2011 | 6659 vizualizari

 

Placinta cu spanac, ca la mama ei acasa :) Absolut delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 g spanac proaspat
  • 200 g branza feta
  • 4 fire de ceapa verde
  • 2 linguri cu patrunjel proaspat tocat
  • 2 oua
  • nucsoara rasa
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g unt topit
  • jumatate pachet de foi de placinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanakopita:

Se spala spanacul si opareste 30 de secunde in apa fiarta cu sare, se scoate in apa rece si le lasa apoi la scurs.


Intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul de masline, apoi se adauga ceapa verde tocata rondele si se lasa 1 minut la inmuiat. Se adauga apoi spanacul si se mai lasa 2 minute pe foc. Se lasa la racit. Se zdrobeste branza feta (am rupt-o cu mana) si se adauga in spanac. Se bat apoi ouale si se amesteca in compozitie. Se rade deasupra jumatate dintr-o nucsoara (sau se pune jumatate de lingurita de praf de nucsoara) si se presara putin piper. Se amesteca la sfarsit patrunjelul tocat. Nu se mai adauga sare, branza este suficient de sarata.


Untul se topeste si se unge o tava dreptunghiulara (20x30 cm). Foile de placinta se taie la dimensiunea tavii. Se pune in tava cate o foaie, se unge cu unt cu o pensula, se adauga urmatoarea foaie si tot asa pana se pun 7-8 foi. Se rastoarna apoi compozitia cu spanac si feta si se acopera din nou cu foile de placinta, unse pe rand cu unt, pana se pun iar 7-8 foi. Foaia de deasupra se unge de asemenea cu unt topit.


Se taie usor placinta si apoi se introduce tava in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumeneste usor. Se scoate si se acopera cu un prosop pana se raceste putin. Se poate servi calda sau rece, cu un pahar cu lapte batut.

 

TIPS-URI

1

Foile de placinta se ung bine cu unt, ca sa fie fragede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanakopita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Oana 1

13.11.2011, 20:50

Am mancat dimineata alaturi de un pahar cu sana, exceptionala

Bucataras Medi 1

25.11.2011, 11:07

ce buna trebuie sa fie.........mmm..............

babi5 1

15.06.2013, 17:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor cu spanac si iaurt aromat