Spanakopita

de Oana in Aperitive / Garnituri, 12 Noi 2011 | 6323 vizualizari

 

Placinta cu spanac, ca la mama ei acasa :) Absolut delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 g spanac proaspat
  • 200 g branza feta
  • 4 fire de ceapa verde
  • 2 linguri cu patrunjel proaspat tocat
  • 2 oua
  • nucsoara rasa
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g unt topit
  • jumatate pachet de foi de placinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanakopita:

Se spala spanacul si opareste 30 de secunde in apa fiarta cu sare, se scoate in apa rece si le lasa apoi la scurs.

Intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul de masline, apoi se adauga ceapa verde tocata rondele si se lasa 1 minut la inmuiat. Se adauga apoi spanacul si se mai lasa 2 minute pe foc. Se lasa la racit. Se zdrobeste branza feta (am rupt-o cu mana) si se adauga in spanac. Se bat apoi ouale si se amesteca in compozitie. Se rade deasupra jumatate dintr-o nucsoara (sau se pune jumatate de lingurita de praf de nucsoara) si se presara putin piper. Se amesteca la sfarsit patrunjelul tocat. Nu se mai adauga sare, branza este suficient de sarata.

Untul se topeste si se unge o tava dreptunghiulara (20x30 cm). Foile de placinta se taie la dimensiunea tavii. Se pune in tava cate o foaie, se unge cu unt cu o pensula, se adauga urmatoarea foaie si tot asa pana se pun 7-8 foi. Se rastoarna apoi compozitia cu spanac si feta si se acopera din nou cu foile de placinta, unse pe rand cu unt, pana se pun iar 7-8 foi. Foaia de deasupra se unge de asemenea cu unt topit.

Se taie usor placinta si apoi se introduce tava in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumeneste usor. Se scoate si se acopera cu un prosop pana se raceste putin. Se poate servi calda sau rece, cu un pahar cu lapte batut.

 

TIPS-URI

1

Foile de placinta se ung bine cu unt, ca sa fie fragede.

RETETA IN IMAGINI

Spanakopita-0
Spanakopita-1
Spanakopita-2
Spanakopita-3
Spanakopita-4
Spanakopita-5
Spanakopita-6
Spanakopita-7
Spanakopita-8
Spanakopita-9
Spanakopita-10

COMENTARII (9)

Oana

Oana 1

13.11.2011, 20:50

Am mancat dimineata alaturi de un pahar cu sana, exceptionala

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

25.11.2011, 11:07

ce buna trebuie sa fie.........mmm..............

babi5

babi5 1

15.06.2013, 17:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!