Sparanghel cu muschi file,orez si sos olandez

de Cris2711 in Mancaruri cu carne, 4 Aug 2013 | 6948 vizualizari

 

Vremea sparanghelului proaspat a trecut dar avem posibilitatea sa gatim cu cel conservat sau congelat.Vezi poze cu versiunea sunca si piure:)

 

INGREDIENTE

  • Pentru sparaghel:
  • 500 gr.sparanghel
  • 3 l apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri sare
  • 1 lingura vegeta pentru supa
  • suc de lamaie(jumatate de lamaie)
  • 30 gr.unt
  • Muschi file:
  • 500 gr. muschi file de porc
  • sare
  • piper
  • boia
  • eventual ,condiment pentru carne de porc
  • 2-3 linguri de unt
  • Orezul:
  • 250 gr. orez
  • 2 l apa
  • sare
  • 1 lingura unt
  • Sosul olandez:
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri de apa rece
  • 175 gr. unt topit
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sparanghel cu muschi file,orez si sos olandez:

Prepararea sosului olandez:


Prepararea sosului olandez nu este simpla,Ingredientele se pregatesc din timp la indemana.A se pregati si vasele potrivite si un tel si apa rece ca gheata.


Intr-un vas cu pereti grosi ,racit, se amesteca galbenusurile cu apa rece,circa 1 minut pana se omogenizeaza bine.


Acest vas se pune deaspura altuia mai mare,la bain marie.


Apa nu trebuie sa fie prea fierbinte ,a se lua de pe foc daca este cazul.


La foc mic se incepe operatiunea.La primul semn ca incepe sa se taie se adauga o lingurita de apa rece ca gheata.


Se adauga untul ,putin cate putin si putina sare.


Zeama de lamaie se adauga doar la sfarsit cand sosul este doar caldut.


Se serveste cald,se pastreaza pe bain-marie dar la foc oprit.


Prepararea sparanghelului:


Se curata sparanghelul de coaja ,de la varf se incepe.


Un centimetru de la coada se taie,pentru ca este mai lemnos.


Apa se pune intr-o oala mai mare,mai lata,sa incapa sparanghelul,in lungimea lui.


Se lasa sa fiarba ,la foc mediu,se adauga restul ingredientelor,apoi cand se adauga si sparanghelul se da la foc mic,circa 25-30 de minute.


Apoi se strecoara si se serveste cald.


Eu le pun la cuptor,intr-o forma la 80°,pana termin restul.


Prepararea muschiului file de porc:


Se taie feliile de muschi file asa cam de 2 cm grosime.


Se condimenteaza.


Se ia o tigaie,se adauga untul si se lasa la foc mediu.


Cand s-a topit uleiul se adauga feliile de muschi file .


Se lasa 3 minute pe o parte,apoi 3 minute pe cealalta parte.


Cand este gata se scot din tigaie si se pun intr-o forma la cuptor la 80°.


Se scot, cand este restul gata.


Prepararea orezului:


Intre timp se fierbe orezul.Cand fierbe apa se introduce orezul,se lasa 12-15 minute.


Cand este gata ,se strecoara.


Eu pun si o lingura de unt peste el.


Cand este totul gata,se ornamenteaza pe farfurie dupa gust si se serveste cald.


 

TIPS-URI

1

Din apa in care se fierbe sparanghelul se poate face o supa de sparanghel.

2

eu pun deasupra si patrunjel verde taiat marunt.

3

pentru ca sunt mai multe etape de preparare pun la cuptor la 80 ° preparate care sunt gata,le scot doar la final,inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel cu muschi file,orez si sos olandez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Krystyan Trendy 1

01.12.2013, 21:00

O bunatate !

mena29 1

02.03.2016, 09:36

Am mancat asta la voi si mi-a placut!

Cris2711 1

03.03.2016, 17:18

curand

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tochitura din carne de porc