Sparanghel cu sunca de Serrano si sos de mustar

de Oana in Salate, 28 Mai 2009 | 5131 vizualizari

 

Seminarul culinal Lalla Coocking din luna mai a adus cateva retete noi si delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 16 tulpini de sparanghel
  • 4 felii sunca de Serrano

        Pentru sos:

  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • 1 lingurita de miere
  • 3 linguri ulei de nuci
  • 1 lingura de ceapa civas maruntita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sparanghel cu sunca de Serrano si sos de mustar:

Se curata sparanghelul si se decojesc tulpinile. Se fierb in apa cu sare 12-15 minute. Se scurg bine.


Se amesteca sucul de lamaie, mustarul si mierea, impreuna cu sare si piper. Se freaca apoi cu ulei. Sparanghelul se scufunda in acest amestec inainte de servire.


Se aseaza sparanghelul pe farfurii, se aseaza deasupra cate o felie d esunca si apoi se stropeste cu sos.

 

TIPS-URI

1

Sparanghel: In Franta, pe vremuri, se obisnuia sa i se ofere mirelui trei feluri de mincare cu sparanghel la cina dinainte de ziua nuntii. Pe linga aspectul sau falic, leguma contine mult potasiu si are efect de detoxifiere (vei avea un ten stralucitor a doua zi)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel cu sunca de Serrano si sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

danygospodina 1

28.05.2009, 22:20

Nu stiu ce gust are, dar de aratat...foarte apetisanta prezentarea. Si zau ca seamana a caracatita.

elena1988 1

10.02.2011, 16:32

adry88 1

19.05.2011, 16:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de sushi