Spata de porc la cuptor cu fasole alba

de Catalina L in Porc, 26 Noi 2017 | 3602 vizualizari

 

Spata de porc este o bucată de carne ieftină care, dacă este gătita intreaga încet la o temperatură scazuta, vom obtine un  rezultat moale și delicios.
Am acompaniat-o cu o mancare de fasole alba.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/spata-de-porc-la-cuptor-cu-fasole-alba.html

 

INGREDIENTE

  • 1 spata de porc cu os (1,5-2 kg proaspata de la macelar)
  • 1 ceapa
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1/2 ardel verde et 1/2 ardel rosu
  • 3 linguri ulei
  • piper
  • cimbru uscat
  • sare marina

Garnitura:

  • 300 g fasole boabe alba
  • 1 lingurita de bicarbonat (pentru o buna digestie)
  • 1 ceapă mică
  • 2 catei mici de usturoi
  • 1 cutie de sos de roșii - 200 g
  • 1/2 ardel verde et 1/2 ardel rosu
  • 2 linguri de ulei
  • cimbru uscat
  • piper, sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spata de porc la cuptor cu fasole alba:

Incalziți cuptorul la 180 ° C.

Puneți spata într-o tava mare un pic adanca, ungeti-o bine cu ulei, sare groasa, cimbru si impanati-o cu usturoi.

Adăugați în tava ceapa tocată, ardeii tăiați lamele și 1 pahar de apă.

Coaceti timp de 1h 30 minute. Intoarceti spata de 2 ori si verificati daca mai trebuie apa.

Facultativ- cand mai ramaneau 40 minute, am adaugat in tava pe lângă carne 3 cartofi tăiati în felii subțiri pe care i-am sărat, piparat și uleiat un pic.

 

Pregatiti garnitura:

Puneti bicarbonatul intr-o cantitate mare de apa cu cimbrul uscat.

Varsati fasolea uscata in apa clocotita.si gatiti-o (fara sare) aproximativ 1 ora si 30 de minute.

Tocati marunt ceapa și usturoiul si caliti-le intr-o tigaie în uleiul fierbinte. Adăugați si reveniti ardeii tăiați bucati, piper și sare. 

Varsați sosul de roșii și 1/2 pahar de apă clocotită și gătiți timp de aproximativ 8 minute. 

 

Se scurge fasolea fiarta si se toarna peste sosul de rosii preparat.

Amestecați, adaugati sare și piper și gătiți-le 2-3 minute împreună. Este gata!

Tăiați spata în felii și verificați daca este gătita.

 

Dați feliile de carne la cuptor timp de 10 minute, dacă mai trebuie- dupa gustul dvs.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spata de porc la cuptor cu fasole alba" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc impanat, cu diferite feluri de piureuri