Spezzatino de vitel cu cartofi la cuptor

de alba_zori in Vita, 16 Ian 2013 | 2891 vizualizari

 

O carnita asa de frageda este,am lasat-o sa se faca putin mai mult pe foc decat de obicei si iata ce mi-a iesit,foarte foarte bun!Bineinteles ca la urma am adaugat si sucul ramas in cratita peste carne si am udat painica!De obicei spezzatino se face cu cartofi direct in cratita cu carne,eu am preferat la cuptor de data aceasta,data viitoare voi schimba.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 4 morcovi
  • o bucatica de leustean
  • ulei de masline
  • 600 gr carne de vitel taiata cubulete
  • un pahar de vin
  • sare,piper
  • rozmarin
  • 3 cartofi
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spezzatino de vitel cu cartofi la cuptor:

Foarte simplu:


1.Am taiat ceapa fin,si am pus-o intr-o cratita cu 2 catei de usturoi si un fir de ulei de masline,am rozolit putin si am adaugat si morcovii taiati marunt impreuna cu coada de leustean.Am rozolit toata compozitia,dar nu mult.


2.Am spalat carnea de vitel sub jetul de apa,apoi am frecat cu putina lamaie si iar le-am spalat sub jetul de apa.Am uscat carnea cu hartia de bucatarie si am pus-o in cratita impreuna cu celelalte la rozolit.


3.Am pus si un pahar de vin la carne,amestecat si pus capacul cateva minute pana s-a evaporat tot,apoi am pus intr-o alta cratita apa cu rozmarin si am lasat sa fiarba,cand am vazut ca sucul de la carne se usuca am mai adaugat apa fiarta si fierbinte cu rozmarin.


4.Si tot asa cateva ore bune,chiar 2 sau 3 ore.


5.Am copt si cartofii la cuptor cu sare,rozmarin si ulei de masline,i-am lasat sa prinda culoare si apoi i-am acoperit cu folie argintie si pus iar la cuptor 40 minute,la 180 grade,am verificat din cand in cand ca sa ma asigur ca erau gata copti si am servit in farfurie.


Pofta mare!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spezzatino de vitel cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Zamfira 1

19.01.2013, 16:16

babi5 1

09.02.2013, 19:37

Bunuta mincarica si foarte sanatoasa

alba_zori 1

11.02.2013, 10:29

Multumesc foarte mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Escalop cu sos de rosii