Vita cu sos

de laylalala in Vita, 2 Aug 2011 | 4774 vizualizari

 

Acest fel de mancare este mai simplu si mai rapid de preparat.Dar aia nu inseamna ca nu este delicios. Mie imi place carnea de vita cel mai mult dar singura mea problema cu este faptul ca imi doresc ca sa si o pot mesteca usor - de aceea mie imi place ca sa fie preparata mai putin pentru a-si pastra sucurile in ea iar atunci este mai moale, usor de mancat si gustoasa. Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati muschi de vita, de aprox. 4 cm grosime
  • 3 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt
  • 2 lingurite cimbru uscat maruntit
  • sare&piper negru, dupa gust
  • 100 gr unt
  • 4 linguri ulei de masline
  •  60 ml coniac
  • 150 ml smantana
  •  20 gr amidon alimentar amestecat cu 40 ml apa rece
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita cu sos:

1.       Amesteca patrunjelul cu cimbru si sare&piper negru.Unge carnea cu acest amestec.

2.       Incinge uleiul de masline si 20 gr unt intr-o tigaie. Adauga carnea si prajeste-o cate 2-5 minute pe ambele parti (depinde cum vrei sa fie carnea : rar, mediu  sau bine facuta).Adauga coniacul si mai lasa 1 minut.  Scoate carnea, infasoar-o in folie de aluminiu pune-o deoparte.

3.       Adauga in tigaie smantana si amidonul dizolvat in apa. Amesteca pana cand sosul se ingroasa. Serveste carnea cu sos si garniture de legume verzi cu cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita cu sos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu inimioare si crema de zmeura

de oanapl 7

ieri la 15:46

Clatite cu ciuperci si carne de pui

de oanapl 7

pe 23.02 la 20:34

Iepuras la cuptor in suc de rosii

de abetina 1

pe 23.02 la 11:30

Prăjitura Borzosa

pe 22.02 la 18:55

Tort cu coacaze rosii si albe

pe 22.02 la 11:50

TOP
utilizatori

mirela0911

2377 puncte

Rocsi

1526 puncte

Constelatialeu

1300 puncte

Caty

1219 puncte

Ksenya

1176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vitel picant - gulas