Spirala cu urda si stafide

de MotanLaOale in Dulciuri, 29 Ian 2013 | 4545 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 600 g urda
  • 200 g smantana
  • 120 g zahar
  • 6 oua
  • 250 ml iaurt
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 100 g stafide
  • 50 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu urda si stafide:

Foile de placinta se lasa la dezghetat.

Urda se amesteca cu smantana, zaharul,  3 plicuri zahar vanilat, 3 oua si stafidele si se lasa sa se topeasca zaharul si sa se hidrateze stafidele.

Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt.

Se intinde o foaie de placinta, se unge cu ulei si se pune deasupra a doua foaie.

Se ung foile cu branza, se ruleaza si se pune in tava.

Se procedeaza la fel cu toate foile si toata branza si se aranjeaza in tava in forma de  spirala.

Se unge deasupra cu ulei si se introduce in cuptorul preancalzit pentru 30 minute pana se rumeneste putin.

Se amesteca bine iaurtul cu 3 oua si un plic de zahar vanilat.

Se scoate tava dupa 30 minute, se inteapa cu o furculita pe toata suprafata si se toarna deasupra amestecul de iaurt.

Se niveleaza pe toata suprafata si se introduce iar in cuptor pentru 35-40 minute pana se rumeneste frumos.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se scoate hartia de copt.

Se portioneaza si se serveste.

Se poate presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu urda si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta dospita cu urda si marar