Spirala cu urda si stafide

de MotanLaOale in Dulciuri, 29 Ian 2013 | 2184 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 600 g urda
  • 200 g smantana
  • 120 g zahar
  • 6 oua
  • 250 ml iaurt
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 100 g stafide
  • 50 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu urda si stafide:

Foile de placinta se lasa la dezghetat.


Urda se amesteca cu smantana, zaharul, 3 plicuri zahar vanilat, 3 oua si stafidele si se lasa sa se topeasca zaharul si sa se hidrateze stafidele.


Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt.


Se intinde o foaie de placinta, se unge cu ulei si se pune deasupra a doua foaie.


Se ung foile cu branza, se ruleaza si se pune in tava.


Se procedeaza la fel cu toate foile si toata branza si se aranjeaza in tava in forma de spirala.


Se unge deasupra cu ulei si se introduce in cuptorul preancalzit pentru 30 minute pana se rumeneste putin.


Se amesteca bine iaurtul cu 3 oua si un plic de zahar vanilat.


Se scoate tava dupa 30 minute, se inteapa cu o furculita pe toata suprafata si se toarna deasupra amestecul de iaurt.


Se niveleaza pe toata suprafata si se introduce iar in cuptor pentru 35-40 minute pana se rumeneste frumos.


Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se scoate hartia de copt.


Se portioneaza si se serveste.


Se poate presara cu zahar pudra.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu urda si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

MotanLaOale 1

29.01.2013, 19:25

diana_k 1

02.02.2013, 21:20

delicioasaaaaa

MotanLaOale 1

02.02.2013, 21:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures