Spirala cu vinete si carne

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 20 Oct 2015 | 961 vizualizari

 

Daca Bivolaru are spirala, de ce sa nu am si eu...care se baga la o spirala spiritualo-gustativa...:))

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne tocata din pulpa de porc
  • 2 vinete mai lunguete cca 1 kg
  • 2 legaturi cu ceapa verde
  • 1 morcov mai mic
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 rosie
  • piure de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu vinete si carne:

Mai intai spalam vinetele,le stergem si apoi le taiem pe lungime in fasii subtirele, le dam un praf de sare si le lasam 10 min, ca sa aiba timp sa iasa apa din ele. Apoi cu ajutorul unor servetele stergem fiecare fasie in parte. Intr-o tigaie punem la incins ulei si apoi prajim vinetele pe o parte si pe alta, le scoatem pe un servet sa se absoarba surplusul de ulei.Dupa ce am terminat de prajit fasiile de vinete, ne apucam de umplutura. Tocam marunt ceapa verde, radem morcovul pe razatoarea mica, le calim in tuci si apoi le punem peste carnea tocata, adaugam sare, piper,ou si 1 lingura de piure de rosii, omogenizam totul foarte bine. Pe blatul de lucru intindem hartie de copt, asezam fasiile de vinete, in asa fel incat sa formam un pat de vinete mai lung pe care sa putem sa-l rulam. Peste patul de vinete intintem umplutura de carne si rulam, apoi formam o spirala. Asezam spirala, nu o luam de pe hartia de copt, intr-o forma rotunda, apoi taiem rosia si ornam cu ea, punem pe toata suprafata piure de rosii, nu foarte mult. Dam forma la cuptor, pentru inceput acoperim cu hartia de copt, lasam cca 40 min la foc mediu, apoi dam hartia de copt deoparte si lasam inca 20 min sa se rumeneasca. Se poate servi cu kechup dulce, cu smantana, cu parmezan, fiecare dupa gustul sau.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu vinete si carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mirela0911 1

21.10.2015, 12:18

Ce fain arata! Super!

Andreea Caroline 1

21.10.2015, 12:53

Rocsi 1

21.10.2015, 19:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti