Spirala siciliana

de RuxyRux in Piine, 24 Noi 2010 | 1482 vizualizari

 

S de la Sicilia?

O paine minunata de un auriu pal, imbogatita cu aroma de susan. Se combina perfect cu branza.

 

INGREDIENTE

  • 450 gr gris
  • 115 gr faina alba
  • 2 lingurite sare
  • 20 gr drojdie proaspata( 7 gr uscata)
  • 360 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei extravirigin presat la rece
  • seminte de susan pentru decorare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala siciliana:

1.Amestecati grisul, faina sarea si faceti o gropita la mijloc.


2.Intr-un vas mic amestecati drojdia cu jumatate din cantitatea de apa. Adaugati drojdia la amestecul de faina si gris impreuna cu uleiul de masline si turnati restul de apa treptat( s-ar putea sa nu fie nevoie de toata cantitatea de apa). Obtineti un aluat mai tare.


3. Framantati 8-10 minute aluatul pana cand devine elastic si neted, Asezati alatul intr-un vas uns cu ulei de masline si deasupra acoperiti cu o folie unsa cu ulei. Lasati-l sa dospeasca intre 60 si 90 de minute pana isi dubleaza volumul.


4. Rasturnati alatul pe o suprafata infainata, framantati usor si turtiti putin aluatul dandu-i o forma alungita de vreo 50 cm. Modelati-l in forma literei " S".


5. Mutati cu atentie aluatul in tava de copt pregatita( tapetata), acoperiti-l cu ulei si lasati la dospit inca 30-45 de minute, sau pana isi dubleaza volumul.


6. Intre timp preincalziti cuptorul la 220 grade/7 gaz. Stropiti aluatul cu putina apa, presarati semintele. Coaceti timp de zece minute. Pulverizati apa in interiorul cuptorului de 2 ori in timpul acesta. Reduceti temperatura la 200 grade si mai coaceti 25- 30 de minute, sau pana cand painea devine aurie.


Mutati painea pe un gratar sa se raceasca.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala siciliana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

25.11.2010, 09:23

buna si frumoasa dar cum pulverizezi apa in cuptor?

RuxyRux 1

25.11.2010, 09:27

Cu mana...sau cu un pulverizator special....daca ai desigur...

divainbucatarie 1

25.11.2010, 13:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș din mugur de vițel, cu cartofi

de RODIMUR 5

ieri la 21:34

Prăjitură cu mac și cocos

de Meea 4

ieri la 20:35

Salata de farfalle, cu file de macrou în ulei

de RODIMUR 5

ieri la 18:28

RETETA RECOMANDATA
Painea Soacrei