Aperitiv spirale cu branza si masline

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2018 | 4700 vizualizari

 

Sunt tare bune de pus la pachet, la scoala, la serviciu .... alaturi de o cana cu lapte sau iaurt! 
Vazusem la Laura asa ceva si mi-a facut pofta cu ele, asa ca am preparat si eu, cred ca de vreo 3-4 ori de atunci. Multu, Laura! :-*

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • cca 250-300 ml lapte
  • 175 g branza fagaras
  • 100 g telemea sarata
  • 2-3 lg smantana
  • 1 ou
  • 100 g masline negre
  • 1 lgt chimen macinat
  • 1 ou pt uns
  • 1-2 lg lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv spirale cu branza si masline:

Se prepara maiaua. In 100 ml lapte caldut se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze.

Intr-un bol se cerne faina si se adauga pe margine sarea. Se face o gropita in mijloc si se adauga maiaua, uleiul si oul. Restul de lapte se incalzeste usor si se toarna peste faina cate putin, in timp ce se amesteca ingredientele din mijloc, incorporand cate putin din faina. Cand se obtine un aluat bun de framantat, se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta pana se obtine un aluat moale dar nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

In acest timp se prepara umplutura. Intr-un bol se toarna branza fagaras, se adauga telemeaua data pe razatoare, smantana si oul. Se omogenizeaza bine. Maslinele se taie in bucati mici si se pun peste branza impreuna cu chimenul macinat. Se omogenizeaza bine si se lasa deoparte. Daca mai este nevoie, se mai adauga sare.

Se imparte aluatul in doua. Se ia o parte si se intinde pe masa de lucru in forma dreptunghiulara. Se unge cu crema de branza apoi se ruleaza strans. Se taie apoi in felii groase de cca 1,5 cm. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt pastrand o mica distanta intre ele. Se lasa inca 15 minute sa creasca, apoi se ung deasupra cu oul batul cu laptele. 

Se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pentru cca 35-40 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. Se scot din cuptor si se acopera cu un prosop curat.

La fel se procexeaza si cu restul aluatului.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Doua portii se refera la 2 tavi!

2

Telemeaua fiind sarata, nu am mai adaugat sare in umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv spirale cu branza si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose sarate cu sunca si ardei