Untură de porc aromată, tartinabilă

de DinDragostePentruGatit in Aperitive / Garnituri, 31 Ian 2013 | 3312 vizualizari

 

Plecând de la ideea rafinată a untului aromat cu diverse, m-am gândit s-o aplic în cazul unturii de porc; grăsimea topită de la pregătirea jumărilor am amestecat-o cu ceapă, usturoi, condimente şi a ieşit ceva aromat, tartinabil... Nu obişnuiesc să consum untură, însă acum mai mult curiozitatea m-a determinat să experimentez.

În sezonul rece, când şi când, o tartina cu untură, mai ales aromată :)) merge...

 

INGREDIENTE

  • 200 g untură topită şi solidificată;
  • 2 căţei de usturoi;
  • 1/4 ceapă roşie;
  • chili proaspăt măcinat;
  • rozmarin,
  • cimbru,
  • ciboulette - uscate;
  • sare.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Untură de porc aromată, tartinabilă:

Grăsimea lichidă rămasă de la pregătirea jumărilor, se lasă puţin la răcit, se strecoară şi se pune de-o parte să se solidifice, la temperatura camerei.

Ceapa, usturoiul şi chili se  toacă foarte mărunt.

Se amestecă untura cu ceapă, usturoi, chili, rozmarin, cimbru, ciboulette şi sare până se formează o pastă omogenă. 

Am turnat amestecul obţinut într-o cutie, căptuşită cu folie alimetară şi am pus la rece pentru câteva ore. 

Am servit câte o tartină de untură aromată cu pâine multicereale cu seminţe de in şi măsline negre.

Poftă bună!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Untură de porc aromată, tartinabilă-0
Untură de porc aromată, tartinabilă-1
Untură de porc aromată, tartinabilă-2
Untură de porc aromată, tartinabilă-3
Untură de porc aromată, tartinabilă-4
Untură de porc aromată, tartinabilă-5
Untură de porc aromată, tartinabilă-6
Untură de porc aromată, tartinabilă-7
Untură de porc aromată, tartinabilă-8

COMENTARII (19)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

01.02.2013, 18:39

suuuper

ANNA_46

ANNA_46 1

02.02.2013, 00:02

Foarte buna idee

DinDragostePentruGatit

DinDragostePentruGatit 1

02.02.2013, 10:11

Multumesc, Anna.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!