Spirale cu ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 7 Mai 2011 | 4086 vizualizari

 

O reteta de spirale cu ciocolata preparate in casa, delicioase

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 430-450 g faina
  • 190 ml lapte caldut
  • 60 g margarina
  • 1 ou
  • 7 g drojdie uscata
  • 150 g zahar
  •  
  • Umplutura:
  • 1 albus
  • 100 ml lapte
  • 20 g faina
  • 20 g cacao
  • 100 g zahar
  • 1 lingura margarina
  •  
  • +
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu ciocolata:

Umplutura:

Laptele se pune intr-o cratita sa se incalzeasca. Albusul se bate cu un praf de sare, adaugandu-se treptat zaharul. Peste albusul de ou se cerne faina amestecata cu cacaua si se omogenizeaza. Laptele incalzit se incorporeaza in crema de cacao si se pun pe foc. Se amesteca la foc mic pana se ingroase. In crema calda se amesteca o lingura de margarina.

Aluat:

Manual:

Intr-un bol se pun 430 g faina amestecata cu drojdia si un praf de sare.In mijlocul fainii se face o adancitura. Oul se amesteca cu zaharul,laptele caldut si margarina topita si se omogenizeaza,apoi se pune in adancitura din faina. Se amesteca cu o lingura cat se poate apoi se incepe framatarea.

Aluatul se framanta 10-15 minute pana se obtinem un aluat neted.

La masina de paine:

In cuva masinii se pun ingredientele lichide si sarea, apoi faina,zaharul si drojdia uscata. Masina se seteaza pe programul framantare + dospire.

Aluatul dospit se rastoarna pe masa infainata, se intinde intr-un dreptungi cu grosimea de 1 cm. Pe toata suprafata se repartizeaza 2/3 din crema de cacao. Aluatul se impacheteaza in 3, apoi se impatureste tot in 3 formand un dreptunghi mic. Se intinde cu sucitorul intr-un dreptunghi mai mic de apox 1,5 cm grosime, peste care se intinde restul de crema. Acum se ruleaza si se aplatizeaza putin. Cu ajutorul unui fir de ata se taie rulouri nu prea groase.  Fiecare rulou se intinde putin si se rasuceste in sens opus formand o spirala.

O tava mare se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza spiralele distantate.Se lasa 20 minute intr-un loc calduros,apoi se ung cu galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de lapte.

Tava se aseaza pe treapta cea mai inalta a cuptorului si se coc aprox 35 minute(la inceput teperatura mai mare,apoi minima). Se servesc simple sau pudrate cu zahar alaturi de 1 pahar cu lapte cald sau lapte cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Vulcanul