Spirale cu sos de afine

de Carmen_Ana in Dulciuri, 23 Dec 2014 | 779 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 450-500 g faina
  • drojdie proaspata,marimea unei nuci
  • 200 ml lapte sau apa
  • un varf de cutit de sare
  • 4 linguri zahar tos
  • un plic zahar vanilat cu aroma de scortisoara
  • 50 g margarina Rama mit Butter la temperatura camerei+ 50 g pt uns
  • Umplutura:
  • o lingura plina cu scortisoara pudra
  • 2 plicuri cu zahar vanilat cu aroma de scortisoara
  • Sos afine:
  • 200 g afine prospete sau congelate
  • 100 g zahar tos
  • o lingurita rasa cu amidon de porumb
  • 100 ml apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu sos de afine:

Dizolvam drojdia in 3-4 linguri de apa,presaram o lingurita de zahar deasupra ei si 2 linguri de faina. Amestecam usor si lasam la cald sa creasca.


Restul de faina o cernem intr-un vas adanc,adaugam laptele caldut (apa),sarea,zaharul si zaharul vanilat.


Cand maiaua a crescut o adaugam in vas ,adaugam si margarina topita usor.


Framantam pana se dezlipeste de pe degete,formam o sfera si o lasam la cald sa creasca cca 45 de minute.


Dupa acest timp,intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara,cu grosimea de 0,5 mm.


Presaram peste foaie scortisoara pudra si zaharul vanilat.


Rulam usor,apoi taiem cu ata spirale late de 1 cm.


Le asezam la distanta una de cealalta pe tava de copt, in care am asezat hartie de copt.


Le ungem cu margarina topita si coacem spiralele cca 12-15 minute.


In acest timp pregatim sosul:


-Intr-o craticioara adaugam apa,zaharul si afinele zdobite usor cu furculita.


Lasam sa fiarba 10 minute,apoi adaugam amidonul dizolvat in doua lunguri de apa rece.


Mai lasam sa fiarba 5 minute,pe foc pana se ingroase usor.


Dupa ce s-au copt spiralele le asezam pe platou,le stropim cu sos si afine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu sos de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

25.12.2014, 23:14

Ce bune!

Panacris 1

27.12.2014, 14:41

elucubratiiculinare 1

27.12.2014, 16:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu scortisoara - Cinnamon rolls (reteta video)