Spirale insiropate

de Miha in Dulciuri, 5 Mai 2009 | 2257 vizualizari

 

Aceste spirale se pot prepara si cu umplutura.Noi le-am preferat simple.

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 10 linguri unt topit
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • esenta vanilie si rom
  • 500 g faina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale insiropate:

Galbenusurile se amesteca intr-un vas cu un praf de sare si cu untul topit,ca pentru maioneza.

Zaharul se topeste in laptele caldut si se adauga peste crema de galbenusuri.Dupa omogenizare se adauga drojdia si se amesteca pana se topeste.

Tot acest amestec il punem in cuva masinii de paine,adaugam faina treptat si framantam un aluat elastic,ce nu se mai lipeste de vas.Se lasa la crescut 1 ora.

Dupa ce si-a dublat volumul,se intinde aluatul pe masa unsa cu ulei,in foaie subtire,se unge cu unt topit,dupa care se impacheteaza si se intinde din nou.

Se taie fasii care se rasucesc.

Din aceste fasii rasucite se formeaza spiralele.

Se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte si se dau la cuptorul incins la 190 de grade,pana se rumenesc.



In tot acest timp se prepara siropul din:



5 linguri miere

1 cana apa

3 linguri zahar

coaja de lamaie



Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul,mierea si coaja de lamaie.



In acest sirop se scufunda spiralele inca fierbinti.Dupa insiropare se glazureaza cu serbet sau pasta de zahar.Eu am folosit fondant.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale insiropate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Flori 1

07.05.2009, 12:35


Eu le-as umple un pic cu....hm...dulceata de capsune, ar merge?

Miha 1

07.05.2009, 13:00

Flori,cred ca merge cu orice fel de umplutura doresti.

Kori 1

17.10.2011, 00:12

imi fac o pofta ....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta adanca cu mere si sos aromat