Spirale insiropate

de Miha in Dulciuri, 5 Mai 2009 | 6511 vizualizari

 

Aceste spirale se pot prepara si cu umplutura.Noi le-am preferat simple.

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 10 linguri unt topit
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • esenta vanilie si rom
  • 500 g faina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale insiropate:

Galbenusurile se amesteca intr-un vas cu un praf de sare si cu untul topit,ca pentru maioneza.
Zaharul se topeste in laptele caldut si se adauga peste crema de galbenusuri.Dupa omogenizare se adauga drojdia si se amesteca pana se topeste.
Tot acest amestec il punem in cuva masinii de paine,adaugam faina treptat si framantam un aluat elastic,ce nu se mai lipeste de vas.Se lasa la crescut 1 ora.
Dupa ce si-a dublat volumul,se intinde aluatul pe masa unsa cu ulei,in foaie subtire,se unge cu unt topit,dupa care se impacheteaza si se intinde din nou.
Se taie fasii care se rasucesc.
Din aceste fasii rasucite se formeaza spiralele.
Se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte si se dau la cuptorul incins la 190 de grade,pana se rumenesc.

In tot acest timp se prepara siropul din:

5 linguri miere
1 cana apa
3 linguri zahar
coaja de lamaie

Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul,mierea si coaja de lamaie.

In acest sirop se scufunda spiralele inca fierbinti.Dupa insiropare se glazureaza cu serbet sau pasta de zahar.Eu am folosit fondant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale insiropate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti( de post)