Inghetata de capsuni

de mamaieelena in Dulciuri, 4 Iun 2012 | 1276 vizualizari

 

Pentru ca am ajuns la reteta cu cifra 200 mi-am zis ca trebuie sa fac ceva dulce si rapid asa am hotarat sa fac inghetata.

 

INGREDIENTE

  • 300 g capsuni proaspete
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri cu zahar
  • 350 ml lapte
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 400 ml fisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de capsuni:

In prima etapa se spala fructele se scurg pe hartie de bucatarie si se maruntesc cu pasatorul electric ca apoi sa fie depozitate in frigider.


Acum se trece la pregatirea cremei punand intr-o craticioara nu prea mare galbenusurile, zaharul si amidonul. Acestea se amesteca bine cu un tel, apoi se desfac cu lapte punandu-se pe foc si lasand pana la punctul de clocot. Se da la rece sau se raceste intr-un vas cu apa rece schimband mereu apa. Frisca se pune intr-un bol si se bate cu mixerul si cand a inceput a se lega se adauga zaharul pudra. Frisca nu se bate pana la intarire, acesta este sfatul lui miha la reteta ei de inghetata asa am facut si eu. Acum se amesteca toate ingrdientele astfel; in crema se pune pulpa de fructe amestecand cu o paleta si la sfarsit si frisca. Se pune intr-o casoleta incapatoare si se da la congelator, dupa o ora se scoate si se amesteca si se da iar la congelator dar de aceasta data eu am lasat toata noaptea, In ziua urmatoare am mancat din ea.


Este delicioasa.Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cosuletele sunt cumparate si susanul l-am pregatit eu dar il voi posta in alta reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Criss 1

06.06.2012, 11:38

Foarte buna.

Criss 1

06.06.2012, 13:57

Imi place tare mult cosuletul.

mamaieelena 1

06.06.2012, 14:31

ada multumesc
Criss multumesc si mie imi place cosuletul mai ales ca este si comestibil

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu capsuni