Inghetata de capsuni

de mamaieelena in Dulciuri, 4 Iun 2012 | 3823 vizualizari

 

Pentru ca am ajuns la reteta cu cifra 200 mi-am zis ca trebuie sa fac ceva dulce si rapid asa am hotarat sa fac inghetata.

 

INGREDIENTE

  • 300 g capsuni proaspete
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri cu zahar
  • 350 ml lapte
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 400 ml fisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de capsuni:

In prima etapa se spala fructele se scurg pe hartie de bucatarie si se maruntesc cu pasatorul electric ca apoi sa fie depozitate in frigider.

Acum se trece la pregatirea cremei punand intr-o craticioara nu prea mare galbenusurile, zaharul si amidonul. Acestea se amesteca bine cu un tel, apoi se desfac cu lapte punandu-se pe foc si lasand pana la punctul de clocot. Se da la rece sau se raceste intr-un vas cu apa rece schimband mereu apa. Frisca se pune intr-un bol si se bate cu mixerul si cand a inceput a se lega se adauga zaharul pudra. Frisca nu se bate pana la intarire, acesta este sfatul lui miha la reteta ei de inghetata asa am facut si eu. Acum se amesteca toate ingrdientele astfel; in crema se pune pulpa de fructe amestecand cu o paleta si la sfarsit si frisca. Se pune intr-o casoleta incapatoare si se da la congelator, dupa o ora se scoate si se amesteca si se da iar la congelator dar de aceasta data eu am lasat toata noaptea, In ziua urmatoare am mancat din ea.

Este delicioasa.Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cosuletele sunt cumparate si susanul l-am pregatit eu dar il voi posta in alta reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Criss 1

06.06.2012, 11:38

Foarte buna.

Criss 1

06.06.2012, 13:57

Imi place tare mult cosuletul.

mamaieelena 1

06.06.2012, 14:31

ada multumesc
Criss multumesc si mie imi place cosuletul mai ales ca este si comestibil

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu capsuni