Spread de ton

de Satisfyyourcravings in Ton, 15 Ian 2013 | 4487 vizualizari

 

Iată o rețetă propusă de Emeril Lagasse, unul din jurații Top Chef America, asupra căreia am intervenit puțin în sensul că am folosit ton proaspăt și am adaugat frunze proaspete de chimbru și fulgi de chilli.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame ton proaspăt
  • 2 căni supă de legume
  • 1 eșalotă tocată fin
  • 1 fir de ceapă verde tocată fin
  • 200 grame cremă de brânză simplă
  • 2 llinguri suc de lămâie
  • 1 linguriță capere tocate fin
  • 1 baghetă cu ceapă și cimbru
  • fulgi de chilli
  • 2 lingurițe de frunze proaspete de cimbru
  • sare/ piper
  • ulei de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spread de ton:

Tonul se fiebe în supă între 8 și 11 minute în funcție de grosimea bucății de ton. Se scurge și se lasă la răcit. După ce s-a răcit se desface în bucăți, se acoperă cu ulei de măsline, se asezonează și se lasă la rece câteva ore. Apoi, se scurge tonul de ulei și cu ajutorul unui robot de bucătărie se toacă nu foarte fin.


Crema de brânză, la temperatura camerei, se amestecă cu sucul de lămâie, caperele, eșalota, ceapa verde și cimbru, apoi cu tonul tocat și fulgii de chilli. Se asezonează.


Se servește cu roșii cherry și ouă fierte tari pe baghetă cu ceapă și cimbru.

 

TIPS-URI

1

Rețeta se poate face și cu ton conservat în ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Spread de ton" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Satisfyyourcravings 1

16.01.2013, 21:53

Dana, ştiu că "a asezona" este definit în DEX ca "a pune ingredientele în mâncare", iar cutumiar este folosit cu sensul de a adăuga sare și/ sau piper unei mâncăruri, așa cum l-am folosit și eu în reţeta de mai sus. Definiția asezonării oferită de Radu Popovici, pe blogul său, vine să confirme afirmațiile anterioare:
"Asezonarea reprezintă procedeul prin care mâncării i se potriveşte gustul final, prin adaus de condimente, amestecuri de condimente sau alte ingrediente (uleiuri, oţeturi, vin, zahăr, sare, paste, sosuri etc.)."
Mulţumesc pentru aprecieri!

sebirizescu 1

17.01.2013, 20:09

bun

Sim0na 1

17.01.2013, 21:44

ma invit la masa!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasta de ton