Spuma de capsuni

de Criss in Dulciuri, 18 Mai 2016 | 12362 vizualizari

 

    Spuma de capsuni face parte din categoria deserturilor copilariei. Mama ne facea spume din diferite fructe (capsuni, visine, zmeura) si tare ne mai placea. Ce-i drept pe vremea aceea nu se gasea mare lucru prin magazine, de frisca nici nu putea fi vorba si atunci se apela la aceasta "frisca falsa" din bezea. Eu am facut de aceasta data o bezea oparita, pentru ca e mai sigura decat albusul crud.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -2 albusuri
  • -110 g zahar
  • -50 ml apa
  • -250 g capsuni
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spuma de capsuni:

Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul, pentru 5 minute, timp in care zaharul se topeste si siropul incepe sa se ingroase. Albusurile se bat spuma, apoi in fir subtire se toarna siropul fierbinte. Aici va va ajuta un mixer cu stativ sau putina indemanare. :D Eu am ales varianta a doua, pentru ca mixerul cu stativ sta frumusel in cutie :P

Asadar, cu o mana tinem mixerul si batem spuma si cu cealalta turnam siropul fierbinte, batand in continuare pana rezulta o spuma ferma si lucioasa.

Capsunele se pun intr-un bol si se zdrobesc cu mixerul vertical. Sosul de capsuni se toarna peste bezea si se bate pana cand se omogenizeaza si spuma e ferma. Din sosul de capsuni am pastrat cam o lingura pe care am folosit-o la ornat.

Se pune spuma in boluri, se pot adauga bucati de capsuni si se decoreaza cu frunzulite de menta si sosul ramas. Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cupe cu spuma de capsuni