Stir-fry cu carne de vita si dovlecel

de Satisfyyourcravings in Vita, 8 Mai 2019 | 289 vizualizari

 

 Retete pentru mese in familie

 

INGREDIENTE

  • 2 lingurite mix de 5 condimente chinezesti
  • 300 grame orez basmati
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 catel de usturoi
  • 300 grame carne de vita (muschi)
  • 1/2 lingura faina
  • 2 linguri seroendeng (mix de alune si cocos; se poate inlocui cu cocos ras)
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura mirin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stir-fry cu carne de vita si dovlecel:

Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj, impreuna cu jumatate din cantitatea de condimente chinezesti si sare.


Intre timp, se taie ardeiul si dovlecelul in cuburi mici, usturoiul se piseaza, morcovul se da pe razatoare si carnea se taie fasii.


Carnea se amesteca cu faina, sare si piper.


Se incalzeste un wok/ tigaie la foc mediu spre mare si se adauga putin ulei impreuna cu dovlecelul si ardeiul. Se gatesc, amestecand frecvent, 4-5 minute. Se transfera pe o farfurie.


Se adauga putin ulei in wok, se ajusteaza focul la mare si se adauga carnea. Se caleste 2-3 minute, amestecand frecvent. Se reduce focul la mediu, se adauga usturoiul si restul de condimente chinezesti. Se lasa 1 minut, apoi se adauga sosul de soia si mirinul. Se lasa pana cand sosul s-a ingrosat putin. Se adauga dovlecelul si ardeiul si se mai lasa 1 minut.


Se amesteca orezul cu morcovul si se aseaza pe farfurii.


Se serveste imediat, presarat cu seroendeng.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Stir-fry cu carne de vita si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Aurelia 07_07 1

09.05.2019, 00:32

MotanLaOale 1

09.05.2019, 00:49

mihaelar63 1

09.05.2019, 04:51

Imi place !!! Ma face curioasa condimentarea orezului. Trebuie sa incerc si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vitel in vas roman cu legume la cuptor