Stiuca in scutec de bacon

de anuta in Peste, 10 Apr 2010 | 10236 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • O stiuca de pana la 1 kg,
  • 150 g bacon feliat,
  • 150 ml vin alb sec,
  • un morcov,
  • 2 ardei rosii,
  • 2 ardei verzi,
  • o ceapa mare rosie,
  • 100 g miez de nuca rumenit(prajit putin),
  • 1 lamaie,
  • 4 ciuperci potrivite,
  • 10 catei de usturoi,
  • piper cu aroma de lamaie,
  • 50 ml ulei de masline,
  • un praf de sare,
  • amestec de condimente uscate aromate(cimbrisor,busuioc ,maghiran,coriandru,oregano,foi de dafin,piper),
  • patrunjel +marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca in scutec de bacon:

-1.Se curata stiuculita de solzi si  intestine,se indeparteaza urechile si se spala in mai multa ape reci,apoi cu un cutit bine ascutit i se indeparteaza sira spinarii cu o parte din oase,dar cu mare grija sa nu taiem pielea si se indulceste cu un praf de sare.


-2.Se curata tot zarzavatul si se spala apoi se feliaza in fasii subtiri(ciupercile,ceapa,ardeii,usturoiul),se opresc cateva fasii de ardei mai lungi pentru decorul stiuculitei,morcovul se da prin razatoarea mica,numai jumatate,cealalta jumatate se fierbe in putina apa cu sare,pentru a decora umplutura pestelui.

Se incinge in tigaie un strop de ulei de masline si se calesc foarte putin legumele feliate,puse toate odata,se sareaza cu un praf de sare si se condimenteaza din abundenta cu amestecul de condimente aromate si uscate si feliile subtiri de usturoi.Se da tigaia la o parte si se adauga verdeata tocata marunt si miezul de nuca prajit si maruntit,se lasa totul sa se raceasca bine.


-3.Cu acest amestec se umple burta stiuculitei,fara a uita sa bagam jumatatea de morvov fiert care va da culoare umpluturei,apoi se coase cu grija cu ata de bucatarie(lasam capetele atei mai lungi sa putem sa i ndepatam cu usurinta dupa preparare,tragand usor de ea)


-4.Pestele se cresteaza cu grija in partea de sus,pe sira ,unde carnea este mai groasa si in crestaturi bagam fasiile de ardei,alternand culorile.Se infasoara tot pestele,de la cap spre coada  cu fasiile de bacon,fara sa acoperim fasiile de ardei.Se aseaza in tavita,se stropeste cu putin ulei de masline,se condimenteaza cu amestec de condimente si piper cu aroma de lamaie,cu felii subtiri de lamaie.Din amestecul de legume ramas de la umplutura,umplem 3,4 ciuperci,pe care le curatam de pielita ,le indepartam piciorusele si chiar le scobim usor cu o lingurita ,pentru a incapea cat mai multa umplutura,se decoreaza cu o bucatica de bacon apoi se aseaza in tava langa peste,se toarna jumatate din vinula alb si se da la cuptor.

Cand incepe sa se rumeneasca usor,adaugam si restul de vin,turnat peste peste iar din cand in cand udam pestele cu zeama din tava.Pestela rumenit bine se lasa putin sa se raceasca(dar nu de tot) apoi cu un cutit ascutit ,taiem rondele subtiri pe care le servim pe triunghiuri de paine prajita(putem sa frecam painea prajita cu un catel de usturoi) alaturi de ciupercutele umplute sifelii de lamaie

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca in scutec de bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Corinuta 1

05.11.2012, 10:58

Ce bunatate! Abia astept sa o incerc

diaconta 1

05.11.2012, 11:01

Bun venit
ce ciudat i-ai zis pentru un preparat culinar )

mihaelar63 1

29.04.2014, 21:11

La multi ani , Anuta !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Stiuca in sos meunier