Stiuca umpluta

de sasha in Peste, 17 Iun 2013 | 2658 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 stiuca de un kg
  • 2/3 felii de paine inmuiata in lapte
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa si jumatate
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura orez
  • 100 g sunca afumata
  • 1 ou
  • 200 g unt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca umpluta:

Curatam pestele de solzi si spalam bine.


Se taie usor in jurul capului fara a taia capul de tot, asa incepe metoda dezpielitarii. Cu ajutorul unui cutit lat si lung se desprinde usor in zona taiata (desprindem pielea de carne). Apoi cu ajutorul degetelor tragem in jos pana la aripioare, acolo taiem os cu os fara a rupe pielea, ajunsi la coada taiem sira. Dezosam carnea de la stiuca, o dam prin masina de tocat cu sunca afumata si painea stoarsa de lapte. Tocam ceapa marunt si o calim cu orezul, adaugam apa din cand in cand pana se umfla orezul. Fierbem morcovul, il taiem cuburi nici prea mari nici prea mici. Toate ingredientele se amesteca cu oul, morcovul, patrunjelul tocat fin, ceapa cu orezul , sare si piper dupa gust.


Umplem stiuca cu compozitia obtinuta, punem cate 2-3 linguri, tragem compozitia usor in jos spre coada. Umplem si capul.


Ungem o tava cu un strat generos de unt, asezam frumos stiuca pe patul de unt si unt pe deasupra stiucii. Dam la cuptor pentru 30-35 de minute la 160-170° pana devine pielea aramie.

 

TIPS-URI

1

Nu e nimic daca atunci cand desprindem pielea de carne raman bucati de carne pe piele, e mai bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca umpluta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

17.06.2013, 19:19

MotanLaOale 1

17.06.2013, 20:08

_Alina_ 1

18.06.2013, 08:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Știucă umplută