Știucă umplută

de merylow in Peste, 16 Noi 2014 | 2860 vizualizari

 

Pentru că este perioada în care cumătra știucă iese mai ușor merită încercată o rețetă mai sofisticată din punct de vedere al metodei de preparare.

 

INGREDIENTE

  • o stiuca de 1,5 kg
  • 1 ceapa
  • 1 cartof potrivit sau o felie de paine inmuiata
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura de verdeata
  • putin tarhon
  • sare
  • piper
  • ienibahar
  • 1 pahar cu vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Știucă umplută:

Se spală foarte bine știuca. Se curață de solzi apoi se taie pe burtă de la cap până la coadă, se scot intestinele și se curață bine în interior.


Apoi se invelește într-un prosop și cu un ciocan de bucătărie se bate usor întorcându-se pe toate parțile. Aceată operațiune este necesară pentru a se desprinde mai ușor carnea de pe piele.


Cu un cuțit se curăță foarte bine carnea de pe piele, fara a se îndeparta capul, se scoate coloana și apoi oasele care mai rămân.


Punem carnea într-un robot și o marunțim bine. Se adaugă și celelalte ingrediente, ceapa, morcovul, verdeața, usturoiul tocate marunt, cartoful se fierbe și se adauga pasat. Se pun și condimentele și se amesteca bine.


Se pregătește un ac cu ață de bucatarie și se incepe operațiunea de umplere.


Se umple știuca puțin cate putin, se coase , iar se mai umple, se așează bine umplutura și se coase strans.


Se pune știuca într-o tava unsa cu ulei, se pune ienibaharul și un pahar cu vin. Se înteapă cu o scobitoare în cateva locuri pentru a nu se crăpa. Se dă la cuptorul încins la 170 grade circa 60 min.


De regula se serveste rece (e mai bună).

 

TIPS-URI

1

aripioarele nu se taie pentru a fi aspectuoasă

2

umplerea și cusutul să se înceapă de la coadă

Daca ti-a placut reteta noastra "Știucă umplută" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

mihaelar63 1

22.11.2014, 12:52

Bine ai venit
Felicitari pentru reteta si munca minutioasa ce ai depus

merylow 1

03.12.2014, 22:01

Va multumesc!

merylow 1

03.12.2014, 22:20

Trebuie sa recunosc ca referitor la partea cu pregatirea stiucii am avut un ajutor de nadejde..pescarul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Stiuca umpluta